1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Harun Kolçak'a son veda...
Harun Kolçak'a son veda...

Harun Kolçak'a son veda...

Harun Kolçak'a son veda...

A+A-

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden pop müziğin sevilen ismi Harun Kolçak, siyaset, sanat dünyasından isimler ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 62 yaşındaki sanatçı Harun Kolçak, Şişli Teşvikiye Cami’nde düzenlenen cenaze namazı ile son yolcuğuna uğurlandı.
 
Cenaze törenine, Harun Kolçak’ın hayranlarının yanı sıra, iş ve sanat dünyasında çok sayıda ünlü isim katıldı.
 
 
'HASTANEYİ SEVMİYORDU'
 
Cenaze namazına katılan ünlülerden Çelik Erişçi, Harun Kolçak’tan övgü ile bahsederek, “Çok zarif barışsever, bütün ülkeye her zaman sevgi üzerinden söylemi olan bunu da şarkıları ile aktaran bir sanatçı hepimizin başı sağ olsun. En son hastaneye yatmadan bir hafta on gün önce görüşmüştük. Hastane olmadığında daha iyiydi hastaneyi sevmiyordu. Moralle yürüyen bir hastalıktı. Hepimiz gücümüz yettiğince moralini yüksek tutmaya çalıştık. Dediğim gibi en yüksek morali albümüne karşı gösterilen ilgiden aldığını düşünüyorum. Son bir buçuk 2 yıllık süreç tamamen halkın duaları ile oldu. Hepimizin başı sağolsun” dedi.
 

"ÇOK GÜZEL ŞARKILARI, ÇOK GÜZEL BESTELERİ OLDU"

Mustafa Ceceli, "En son iki ay önce konuşmuştuk. 'Çeyrek asır iki projesini yapacağım' dedi. 'Bir şarkı üzerinde çalışalım' dedi. Ama nasip değilmiş. Çok güzel şarkıları, çok güzel besteleri oldu. İnşallah nesilden nesile aktarılır. Mekanı cennet olsun" dedi. Çelik "Halkın duaları ve yüksek teveccühünü ele geçirmiş alkışlarla konserlerini doldurmuş, halkın dertlerini hafifletmiş,  müziği ile sanatı ile destek olmuş bir kişi Harun Kolçak. Biz de halka verdiği destek için sanata verdiği destek için buraya saygımızı göstermek için geldik. Duamızı edeceğiz. Fatih'amızı okuyacak ve buradan gemiye götüreceğiz" diye konuştu.

"EN KABİLİYETLİ MÜZİSYENLERDEN BİRİYDİ" 


Sanatçı Fuat Güner, "Müzisyen arkadaşlarımı, müzisyen kardeşlerimi tek tek kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Harun 16 yaşından beri tanıdığım bir arkadaşımdı. En kabiliyetli müzisyenlerden biriydi. Hem iyi şarkı söyler, enstrüman çalar, beste yapar komple müzisyendi. Ani ölüm haberiyle sarsıldım. İnanamadım" dedi.


Kolçak'ın cenazesi defnedilmek üzere Bursa'nın Gemlik ilçesine götürüldü.

 

BABA EŞREF KOLÇAK CENAZEYE NEDEN KATILMADI ?

Gemlik İlçe Mezarlığı'nda 7 yıl önce kaybettiği eşi Özcan Kolçak’ın mezarının üzerine gömüleceğini ifade eden Eşref Kolçak, "Benim de mezarım orada. Eşimin yanına kendi mezarımı da yaptırdım. Eşimin mezarının üzerine defnedilecek. İnşallah ikindi namazını da burada kıldırıp, orada defnedeceğiz. Sağlık sorunlarım sebebiyle İstanbul'daki törene katılamayacağım” dedi.

yuyuy.jpeg

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.