1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HERKES BU İLANI KONUŞUYOR!
HERKES BU İLANI KONUŞUYOR!

HERKES BU İLANI KONUŞUYOR!

Bugün iki gazetede yayınlanan tam sayfa ilan günün konuşulan konularından biri oldu.

A+A-

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ardından yaşananlara tepki çığ gibi büyüyor. Bir taraftarın bıçaklanarak hayatını kaybetmesi bir yanda, ırkçılık tartışmaları bir yanda... Futbolcuların saha içi davranışları, maç sonrasında yaptığı sert açıklamalar ve derbi öncesi yöneticilerin demeçleri...

Derbiden sonra bu yaşananlar Türkiye ve dünyada tartışılırken bugün iki gazetede yayınlanan tam sayfa ilan oldukça dikkat çekiciydi.

Türk basınında bugün sadece Milliyet ve Habertürk Gazetesi'nde yayınlanan ilanda, reklam verenin isminin yazmaması dikkatlerden kaçmadı.

Hayatını kaybeden taraftar Burak Yıldırım'ın siluetinin yer aldığı tam sayfa siyah zeminüzerinde yer alan ilanda şu ifadeler yer aldı:

Hangimiz suçluyuz?

"19 yaşında bir genç, üzerindeki formanın rengi yüzünden kalbinden bıçaklanıyor. Hemen öncesinde, hayati önem taşımayan bir futbol maçında, iki mili takım oyuncumuz birbirlerinin gırtlaklarına yapışıyor. Hemen öncesnide, kulüp başkanları, sorumsuzca, kullandığı kelimelerle gerginliğin tohumlarını ekiyor. Hemen öncesinde 7 yaşındaki bir çocuk, biber gazından zehirlenip annesinin kollarında gidiyor, geliyor. Peki, hangi şampiyonluk, hangi maç, hangi kupa, hangi gol buna değer? Hangimiz o annenin gözünün içine bakabilir, kendimizi haklı çıkarabiliriz? Zamanı geri almak mümkün olsa, hangimiz lanet olası bir maçı, Burak'ın nefesine tercih ederiz? Sustuysak, gerdiysek, provoke ettiysek, göz yumduysak, yöneticiyken yönetemediysek, biliyorken söylemediysek, oynamak varken dövüşmeyi seçtiysek, ekranlara çıkıp savunduysak, karar almadıysak, alamadıysak, bu kadarını tahmin edemediysek, geciktiysek, yetişemediysek... Hangimiz masumuz?"

İşte günün çok konuşulan bu sözlerini kimin yazdırdığı merak konusu olurken, kulislerden bir iddiaya göre ilanın arkasında Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Hulusi Belgü var...

Aziz Yıldırım'a muhalefeti ile bilinen Belgü'ye Karabükspor karşılaşmasında sarı lacivertli yönetime hakaret ettiği gerekçesiyle disiplin kurulu tarafından 2 yıl men cezası verilmişti.

post.jpeg

 

Kaynak: Skorer

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.