1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. HRİSTİYANLARI FENA KIZDIRDI
HRİSTİYANLARI FENA KIZDIRDI

HRİSTİYANLARI FENA KIZDIRDI

"Saygısızlık"...

A+A-

Brooklynli sanatçı Hannah Kunkle, The Passion of Kim Kardashian adlı sergisini ziyarete açtı.

“Garip bir şekilde Kardashian’dan etkilendiğini” dile getiren sanatçı, medyatik ismi Meryem Ana, İsa peygamber ve Şeytan gibi ekseri dini figürlerle harmanlayarak resmediyor.

New York’taki sergi, dini çevrelerde rahatsızlık uyandırdı.

Sergi için “İçler acısı” diyen Real Life Church, eserleri “saygısızlık” olarak değerlendirdi.

Kardashian’ın özel hayatında pek çok çizgiyi aştığına dikkat çeken pastör Reggie Stutzman, “İsa peygamberin çektiği acıları simgeleyen ‘dikenli taç’, bizim için çok kutsal. Kardashian’ın kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu taçla birlikte resmedilmiş Kardashian kadar aptalca bir sanat eseri olamaz” ifadelerini kullandı.

Amerika’daki Hinduların temsilcisi olan Dr. Uma Mysorekar da sergiye tepki gösterdi: “Dinî simgelerin, sanat eserlerinde kullanılması uygun değil. Bu simgelerin çoğu ibadet için kullanılıyor, birilerinin şöhretini arttırmak için değil.”

Dini kesimleri sinirlendiren 23 yaşındaki sanatçı Kunkle, tepki çektiği için üzgün olduğunu ifade etti.

Çalışmalarının sanat eseri olduğuna dikkat çeken Kunkle, “Evet, sanat bazen ‘vahşi’ olarak algılanabilir. Ancak bunun saldırganca bir tavır olduğunu söylemek yanlış olur. Amacım inançlı insanları incitmek değildi” dedi. Hiçbir zaman bir dindar gibi yaşamadığını dile getiren sanatçı, dinî simgelerinse kendisine hep çekici geldiğini söyledi.

Sanatçı sözlerine şöyle devam etti: “Pop art akımının sıkı bir takipçisiyim. Günümüz popüler kültüründe her an ve her yerde karşımıza çıkan Kardashian, bende takıntı hâline gelmişti. The Passion of Kim Kardashian sergimle de bu takıntımı masaya yatırmış oldum."

Daily News 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.