1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. İLK PİLOTLAR BELLİ OLDU
İLK PİLOTLAR BELLİ OLDU

İLK PİLOTLAR BELLİ OLDU

Uzay’a ilk turistleri taşımayı amaçlayan Virgin Galactic şirketi, SpaceShipTwo uzay aracını kullanması için biri eski NASA astronotu olmak üzere iki pilotla anlaştı.

A+A-

SpaceShipTwo, kısa bir süre önce roket motorunu kullanarak başarılı bir deneme uçuşu gerçekleştirmişti.

İngiliz milyarder Richard Branson’ın sahibi olduğu Virgin Galactic, uzay turizmi hayallerini gerçeğe dönüştürmeye adım adım yaklaşıyor. SpaceShipTwo uzay aracının yörünge altı uçuşlara başlaması konusunda başarılı denemeler yapan şirketi, en son olarak iki pilotu bünyesine kattı.

Şirketten yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri’nden emekli Tuğgeneral Michael Masucci ve NASA’da uzay mekiği kumandanlığı yapmış olan Frederick Sturckow’un, California eyaletindeki Mojeve hava üssünde eğitimlere başlayacağı açıklandı.

1,200 saatten fazla uzay mekiği görevi yapan Sturckow, Virgin Galactic bünyesine katılan ilk NASA astronotu oldu. Sturckow, 1998 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) yapılan ilk uzay mekiği görevi, STS-88’de yer almıştı. Amerikan Deniz Piyadeleri’nden Albay rütbesiyle emekli olan Sturckow’un, 26 yıllık askeri uçuş tecrübesi bulunduğu ifade edildi.

Deneyimli bir testr ve savaş pilotu olan Masucci’nin se 9,000 saatten fazla uçuş tecrübesi olduğu ve 70 çeşit uçak ve planör kullandığı belirtildi.

Virgin Galactic, koltuk başına 200 bin dolar karşılığında yolcularına kısa süreli bir yörüngealtı uçuş deneyimi vaat ediyor.

Şirket, Nisan ayı sonunda yaptığı denemede SpaceShipTwo uzay aracının roketli uçuşunu başarıyla gerçekleştirmişti.

Virgin Galactic, 500’den fazla insanın rezervasyon yaptığı uçuşların 2013 sonu veya 2014’te başlayabileceğini belirtti.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.