1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. iOS 11, iki kat fazla pil tüketiyor
iOS 11, iki kat fazla pil tüketiyor

iOS 11, iki kat fazla pil tüketiyor

Apple'ın geçen hafta yayınladığı iOS 11, fotoğraf, galeri ve Siri'ye çeşitli yenilikler getirmesinin yanı sıra, artırılmış gerçeklik özelliğini destekliyor. Ancak yeni iOS ile ilgili aksaklıklar da yok değil.

A+A-

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11 iPhone ve iPad 19 Eylül itibarıyla kullanıcıların ilgisine sundu. Yeni işletim sistemiyle ilgili şikayetler ise şimdiden gelmeye başladı.

Wandera isimli mobil güvenlik firması tarafından yapılan araştırmaya göre iOS 11'in, önceki versiyona göre iki kattan fazla pil tüketimine sebep olduğu ortaya çıktı.

iOS 11'in kontrol merkezinde bir sorun olduğu iddiası daha önce ortaya atılmıştı.

Bluetooth ve Wi-Fi'nin, kontrol merkezlerinden işlevsizleştirilemediği, söz konusu değişikliklerin yapılabilmesi için, 'ayarlar' sekmesine gidilmesi gerektiği ortaya çıkmıştı.

Bazı kaynaklar bunun Apple tarafından yapılan bilinçli bir değişiklik olduğunu savunsa da konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

YENİLİKLER NELER?

iOS 11'in açıklamasında, kullanıcıların mobil aygıtlarındaki fotoğraf, galeri ve sesli komut sistemi Siri'ye yenilikler getirildiği vurgulanırken, yeni işletim sisteminin 'artırılmış gerçeklik' (augmented reality) özelliğini de destekleyeceği bilgisi paylaşıldı.

Bu özellik, iPhone ve iPad kameralarıyla daha profesyonel fotoğraflar çekebilme olanağının yanı sıra, arttırılmış gerçeklik özelliği sayesinde kullanıcılara interaktif oyun oynama, alışveriş yapabilme ve gerçek dünya görüntüleri üzerine sanal içerik yükleme imkanı da sağlayacak.

Bunun yanı sıra, kullanıcıların ses tonuna ve konuşma hızına daha duyarlı hale geterilen Siri, İngilizce'den Çince (Mandarin), Fransızca, Almanca, İtalyanca veya İspanyolca'ya sesli çeviri de yapabilecek.

Ayrıca iOS 11'de kullanıcıların zaman kaybına neden olduğu için şikayetlerine konu olan, kablosuz ağlara 'otomatik bağlanma' sorununa da çözüm getirildi. Yeni işletim sisteminde, sinyallerin düşük olması durumunda otomatik bağlanma özelliğinin devre dışı bırakılacak.

iOS 11'de yer alan belli başlı diğer yenilikler şu şekilde:

  • Arkadaş ve aile bireyleriyle Apple Pay üzerinden para alımı ve gönderimi olanağı.
  • Sürüş esnasında sürücülere "rahatsız etmeyin" özelliği.
  • iPad uygulamalarına ve dökümanlarına daha hızlı erişim, dosyaları "sürükle-bırak" tekniğiyle daha çabuk taşıma imkanı ve iPad Pro entegrasyonu arttırılmış Apple kalemi.
  • iMessage uygulamasındaki mesajları bulut üzerinden saklayabilme imkanı.

iPhone veya iPad kullanıcıları, iOS 11'i i sırasıyla 'ayarlar-genel-yazılım' güncelleme seçeneklerini takip ederek indirebilecek.

Bununla birlikte uzmanlar, iOS 11'i indirmek isteyenlerin, indirme işleminden önce mobil cihazlarındaki bilgileri iCloud'a yedeklemelerini tavsiye ediyor.

iPhone 5C ve öncesi iPhone'lar ise iOS 11 güncellemelesi alamayacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.