1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İSTANBUL'DA PATLAMA!
İSTANBUL'DA PATLAMA!

İSTANBUL'DA PATLAMA!

Patlama!

A+A-

İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklenen motosiklet patlatıldı. Şiddetli patlama sesi büyük panik yarattı. Terörist saldırı sonrası bölgeye ambulanslar sevk edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şahin, "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi. Terörist saldırının gerçekleştiği 75. Yıl Polis Merkezi'nin ve askerlik şubesinin önünde bulunan kaldırımların güvenlik önlemleri çerçevesinde yaya trafiğine kapatılmış olması nedeniyle yayalar karşı kaldırımı kullanıyordu. Bu önlem ve çevrede bulunan okulların henüz dağılmamış olması saldırıda daha fazla vatandaşın zarar görmesini önledi. Öte yandan, Yenibosna'da yaşanan saldırıyı terör örgütü PKK'nın yaptığı belirlendi. İşte İstanbul'daki patlamadan yansıyan son dakika bilgileri...

Son dakika: İstanbul Yenibosna'da 75. yıl polis merkezi yakınında bugün patlama meydana geldi. Saat 15.50 sularında bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Patlama sonrası çevredeki çok sayıda araç hasar gördü, evlerin camları kırıldı. Bölgeye olay yeri inceleme, bomba imha ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olası bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı.

SALDIRIDA 10 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve askerlik şubesi yakınında meydana gelen patlamada 10 kişinin yaralandığını belirterek, ağır yaralı olmadığını söyledi.

Şahin, Bahçelievler'de meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, 14.45 civarında Bahçelievler Fatih Caddesi'nde bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana geldiğini belirterek, "Patlamada 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha önceki twitter açıklamamızda 1 ağır, dört normal yaralı diye açıklamıştık ama Allah'a şükür ağır yaralımız yok. Tedavileri devam ediyor." dedi.

Olayla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahin, olayın oluş şekli, konuyla ilgili örgüt bağlantısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

MOTOSİKLETİ GETİRİP BIRAKMIŞ

Motosikletle gelen bir kişinin kaçtığı ve iki kişinin de uzaklaştığı yönündeki iddialara ilişkin soru üzerine, Şahin, "Bunların tamamı araştırılıyor. Motosikleti birisi getirip bırakıyor oraya. Bununla ilgili etraftaki kamera görüntülerinin tamamı toplanıyor. Bunlar detaylı incelenecek. Şu anda tahkikat aşamasında olduğu için bundan fazla bir şey söylememiz mümkün değil. Polislerimizden yaralımız yok." şeklinde konuştu.

Vali Şahin, bir soru üzerine, konuya ilişkin henüz gözaltına alınan kimsenin olmadığını belirtti.

Son Dakika: İstanbul Yenibosna'daki saldırıdan son bilgiler

İstanbul Yenibosna'da gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde patlamadan hemen önce bir şüphelinin elinde motosiklet kaskıyla olay yerinden hızla uzaklaştığı görülüyor.

EN UFAK İHTİMALİ DEĞERLENDİRMEK ZORUNDAYIZ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, vatandaşların çalışan ekiplere yardımcı olmasını beklediklerini dile getirerek, "Bu tür olaylarda her zaman en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki ikinci bir tuzaklanmış bomba olabilir veya başka bir niyet olabilir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmaları ve kendi güvenlikleri açısından uyarılara uymalarını özellikle bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Saldırının Kobani olaylarının yıl dönümüne denk geldiği yönünde yorumlar yapıldığına ilişkin soru üzerine, Vali Şahin, çalışmalar tamamlandıktan sonra örgütün niteliğine ve kimliğine göre bu yorumların cevabını bulacağını söyledi.

TEDBİRLER ARTIRILDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, şöyle devam etti:  "Son 1 yıldır Türkiye'de 20 Temmuz olayları başladıktan sonra 2015'te İstanbul'da azami derecede tedbirlerimizi artırdık. İstanbul'daki patlamalardan sonra daha bir dikkatle tedbirlerimizi uyguluyoruz. Bu konuda gerçekten arkadaşlarımız, emniyet personelimiz bütün kademeleriyle, müdürümüz başta olmak üzere herkes canla başla mücadele ediyorlar, çalışıyorlar. Dolayısıyla İstanbul'da şundan emin olunsun ki elimizden gelen her türlü tedbir alınıyor, alınmaya devam ediyor. İmkanlar arttıkça bu tedbirler de daha fazla artırılacaktır."Şahin, açıklamanın ardından Nisa Hastanesi'ne geçerek, yaralananları ziyaret etti.

EŞKALİ BELİRLENDİ

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor. Geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ASKERLİK ŞUBESİNE VE OKULLARA DA YAKIN

Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın.

KARAKOLUN ÖNÜNDEKİ KALDIRIM YAYA TRAFİĞİNE KAPATILMIŞTI

Saldırının gerçekleştiği 75. Yıl Polis Merkezi'nin ve askerlik şubesinin önünde bulunan kaldırımların güvenlik önlemleri çerçevesinde yaya trafiğine kapatılmıştı. Yayalar karakolun olduğu bölüme geldiklerinde karşı kaldırımdan yürüyordu. Alınan bu önlemler patlamanın daha az hasarla atlatılmasını sağladı.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı

2012'DE DE HEDEF OLMUŞTU

75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012'de bir kadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.

YENİBOSNA SALDIRISINI PKK'NIN YAPTIĞI BELİRLENDİ

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonucu Yenibosna'da yaşanan saldırıyı terör örgütü PKK'nın yaptığı belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, Yenibosna'da yaşanan saldırının ardından İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Yapılan incelemelerin ardından saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin eşkali tespit edildi. Çalışmaları derinleştiren polis, patlayıcı yerleştirilen motosikletin plakasından sahibine ulaştı. Motosiklet sahibinin, motosikletinin çalıntı olmadığını ve bir arkadaşına verdiğini söylediği öğrenildi. Yenibosna'da yaşanan saldırıyı terör örgütü PKK'nın yaptığı belirlendi.

Öte yandan, yapılan incelemeler sonucu terör saldırısında A3 veya A4 tipi plastik patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Yapılan incelemelerin devam ettiği öğrenilirken, teröristi yakalama çalışmaları devam ediyor.

YENİBOSNA’DA PATLAMANIN OLDUĞU YERDE HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Yenibosna'da düzenlenen bombalı saldırının ardından, çevrede oluşan hasar kaldırıldı. 22.30 sıralarında yol trafiğe açıldı.

Olay yeri çalışmasının ardından başlatılan temizlik çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. Çalışmaların devam ettiği sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olay yerine gelerek hasar gören noktaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Topbaş 75 Yıl Polis Merkezi’ni de ziyaret etti. Topbaş ayrıldıktan sonra hasar gören binalara Türk Bayrağı asıldı. Yapılan temizlik çalışmalarının ardından 22.30 sıralarında yol trafiğe açıldı.

 

Olayın ardından çok sayıda ambulans ve polis ekibi bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri, patlamanın meydana geldiği alanda çevre güvenliğini alırken, yaralanan bazı vatandaşlar da ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Patlamanın nedeni araştırılıyor.

57f64db418c77328686dc024.jpg

57f64e3b18c77328686dc042.jpg

57f64e3b18c77328686dc043.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.