1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İŞTE GALATASARAY EN BÜYÜK SORUNU!
İŞTE GALATASARAY EN BÜYÜK SORUNU!

İŞTE GALATASARAY EN BÜYÜK SORUNU!

İşte Galatasaray en büyük sorunu!

A+A-

Geçen yıl Avrupa'da kabus gören Galatasaray, Devler Ligi perdesini yine hüsranla açtı. Üstelik ilk yarılarda, kısa sürede teslim olma hastalığını sürdürerek... Arsenal ve Borussia Dortmund'un ardından Atletico Madrid de sadece 7 dakikada fişi çekti.

Süper Lig'in ilk 4 haftasında 7 puan kaybeden Galatasaray , Avrupa sahnesine de hayal kırıklığıyla başladı. Atletico Madrid karşısında ne skor ne hırs ne de sergilenen futbol, taraftarları memnun etti. Şampiyonlar Ligi'nin henüz ilk haftasında, Türk Telekom Arena'da uzun süre 'yönetim istifa' sesleri yükseldi. Sadece 7 dakikada gardı düşen Cimbom aynı zamanda, oldukça ilginç bir istatistiğe imza attı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ACI TABLO

Geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik sonucu grup sonuncusu olan sarı-kırmızılılar, kalesinde gördüğü 19 gol ile "gruplarda en fazla gol yiyen Türk takımı" rekorunu, 2000-2001'de 17 gol yiyen ezeli rakibi Beşiktaş 'ın elinden almıştı. Futbolseverlere daha şaşırtıcı gelen ise Galatasaray'ın, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en üst klasmanında rakiplerine çok kısa sürede teslim olmasıydı. Cimbom, 2014-2015'teki zaafına Atletico Madrid karşısında da çözüm bulamadı.

Arsenal 8 dakikada kazandı
İngilz forvet Danny Welbeck'in 22 ve 30'uncu dakikalarda kaydettiği gollere engel olamayan Cimbom, Arsenal deplasmanından 4-1 mağlup ayrıldı.

Dortmund'a 12 dakika yetti
Arena'da Pierre-Emerick Aubameyang, 6 ve 18'inci dakikalarda üst üste gol sevinci yaşadı. Karşılaşma sonunda skor tabelasında 'Galatasaray: 0- Arsenal: 4' yazıyordu.

Arsenal yine 8 dakikada bitirdi
Eski Arsenalli Lukas Podolski'nin 3, Aaron Ramsey'in ise 11'inci dakikada kaydettiği goller, Cimbom'a çok erken havlu attırdı. İngiliz devi, deplasmanda yine 4 gol attı.

Atletico'dan 7 dakikalık darbe
Fransız futbolcu Antoine Griezmann, önce 18'in dakikada sert şutuyla, ardından 25'inci dakikada kale önündeki karambolde fileleri havalandırdı. Atletico Madrid, deplasmanda 7 dakikada rahatladı.

Söz konusu tablo, Galatasaray için düşünülen "kendi evinde korku duyulan rakip" algısını da olumsuz yönde etkiliyor. Öyle ki İspanyol basınının, henüz 25'inci dakikada iki fark olan maç hakkında; "Griezmann cehennemi cennete çevirdi", "Atletico cehennemin ışıklarını söndürdü", "Atletico Madrid, Arena'yı kuşattı" ve "Griezmann, İstanbul 'u fethetti" şeklinde başlıklar atması dikkati çekti.

"ERKEN GOLLER DİRENCİMİZİ KIRDI"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da son iki yıldır yaşadıkları soruna vurgu yaptı. Sarı-kırmızılı hoca, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "İlk yarıda çok erken gelen goller bizim direncimizi kırdı. Toparlanmakta zorlandık. Skor 2-0 olduktan sonra oyunu çevirmek kolay değildi. Belki ikinci yarıda erken bir gol bulsak, farklı bir atmosfere bürünebilirdik" dedi.

Madrid temsilcisininin Arjantinli çalıştırıcısı Diego Simeone ise "İlk 30 dakikada maçı çözdük diyebilirim. İkinci yarıda rakibin baskısına direnç göstermek için de bu 2 gol yeterli oldu" ifadelerini kullandı.

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.