1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. İŞTE IPHONE 7 VE FİYATI
İŞTE IPHONE 7 VE FİYATI

İŞTE IPHONE 7 VE FİYATI

iPhone 7 ve iPhone 7 plus tanıtıldı İşte iPhone 7 ile gelen özellikler

A+A-

iPhone 7 görkemli bir lansmanın ardından tanıtıldı ve gelen özellikleriyle şimdiden teknoloji gündeminin ana maddesi oldu. iPhone 7 ve iPhone Plus' ın teknik özellikleri merak konusuydu. O bilgiler ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanından takip edilen gecede Apple, iPhone 7, iPhone 7 Plus, Apple Watch 2 olmak üzere 3 yeni cihaz ve birçok özellik duyururken, çok konuşulan kablosuz kulaklığı AirPods'u görücüye çıkardı. İşte İphone 7 hakkında tüm detaylar

Apple'ın merakla beklenen lansmanı start aldı. TSİ 20:00'da başlayan lansman ile aralarında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın da olduğu yeni Apple ürünleri görücüye çıktı.  İşte yeni iPhone modelleri ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

 iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın tüm özellikleri ve fiyatları belli oldu. iPhone 7 ve iPhone 7'ye dair değişiklikler, yeni özellikler belli oldu. Satış fiyatı ne kadar? Ne zaman satışa çıkıyor? Kulaklık girişi tamamen kaldırıldı mı? gibi sorular da yanıtlarını buldu. Bu arada iOS 10'un 13 Eylül'de indirilebileceği belirtiliyor. İşte Apple'ın yeni ürünü iPhone 7 ve Apple Watch 2 hakkında bilmeniz gereken her şey...

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın tüm özellikleri ve fiyatları belli oldu... Aralarında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın da olduğu yeni Apple ürünleri, düzenlenen lansmanla görücüye çıktı. Apple’ın merakla beklenen lansmanı Kıbrıs saatiyle 20.00’de başladı. Lansmanda aralarında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın da olduğu yeni Apple ürünleri görücüye çıktı. "Carpool Karaoke"e konuk olan Apple’ın CEO’su Tim Cook, lansman başlamadan önce salondaki perdeye yansıtılan görüntülerde karaoke yaptı. Cook, App Store’dan indirilen uygulama sayısının 140 milyarı geçtiğini açıkladı. Yeni iPhone’lar 9 Eylül’de ön siparişe çıkacak. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, 16 Eylül’den itibaren ise raflardaki yerini alacak.

İŞTE YENİ iPHONE'LARIN ÖZELLİKLERİ

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar iki farklı siyah renk ile geliyor. Biri Jet Black diğeri ise sadece Black olarak isimlendirilmiş. Ayrıca iPhone 7'lerin gri, altın rengi ve altın pembe renkleri de olacak. Home tuşuna da yeni bir özellik geldi ve basınca duyarlılık özelliği geldi. Artık Home butonuna baskı uyguladıkça farklı tepki alabilmek mümkün olacak. Bunun dışında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar su ve toz geçirmez yapıya sahip. 

iPhone 7'nin ön kamerası 7 megapiksel ve HD çözünürlüğünde görüntü alabiliyor. iPhone 7'nin arka kamerası ise 12 MP. iPhone 7 Plus ise her biri 12 MP olan çift kamerasıyla dikkat çekiyor. iPhone 7 Plus’ın iki arka kamerasından biri geniş açı, diğer telefoto lensi görevi görüyor. Böylece artık daha fazla zoom yapabilmek mümkün. iPhone 7 Plus, hangi kamerayı kullanacağına o an kendi karar veriyor. Kullanıcının çekeceği görüntüyü düşünerek ne kadar zoom yapmak istediğine karar vermesi yeterli. Yeni optik zoom özelliği ile profesyonel fotoğraf makinelerine iPhone 7 Plus epey yaklaşmış gibi görünüyor.

DAHA UZUN PİL ÖMRÜNE SAHİP 

Sunumda, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın yeni A10 çip sayesinde, bir önceki model olaniPhone 6'ya göre işlem hızının 2 kat, grafik hızının da 3 kat daha hızlı olacağı, yeni modellerin "3D Touch" özelliklerine ve daha önceki iPhone'lara göre en uzun pil ömrüne sahip olacağı ve 32 GB, 128 GB ile 256 GB kapasitelerinde piyasaya sunulacağı duyuruldu. Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın da yeni modellerinin tanıtıldığı sunumda, söz konusu saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı kaldığı, eski modele göre yüzde 50 daha hızlı ve seramik kaplı olduğu bilgisi paylaşıldı.

iphone-1.jpg

KULAKLIK GİRİŞİ iPHONE'LARDAN KALDIRILDI

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda artık stereo hoparlörler bulunuyor. Beklendiği gibi iPhone 7'ler ile birlikte kulaklık girişi kaldırıldı. Kulaklık girişi Lightning olacak. iPhone 7'de Lightning kulaklıkların yanı sıra AirPods isminde kablosuz kulaklık yer alacak. 3.5 mm kulaklıklar için paket içeriğinde dönüştürücü gelecek. AirPods'ta gürültü engelleme özelliği bulunuyor. 4 saat aralıksız çalışma süresi var ve kutu içerisinde şarj oluyor. Akıllı kulaklık kuşağı algılıyor ve eğertakılı değilse çalışmıyor. Kablosuz kulaklık kutusundan çıkar çıkmaz otomatik olarak iPhone ve Apple Watch'a bağlanıyor.

iphone1.jpg

AirPods'ta Apple'ın ilk wireless çipi olan yeni W1 çip yer alıyor. Bir kulaklık 5 saatte şarj oluyor ve yaklaşık 20 saat kullanım ömrü sunuyor. Airpods'un fiyatı 159 dolar olarak belirlendi ve ekim ayında satışta olacak.

2 KAT GÜÇLÜ İŞLEMCİ GELDİ

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda A10 Fusion çip yer alıyor. 4 çekirdekli ve 3.3 milyar transistör var. 2 yüksek performans çekirdeği var. A9'dan yüzde 40 daha performanslı. A8'den ise 2 kat yüksek performanslı. İlk iPhone modeline göre 120 kat daha güçlü. A10 Fusion'un yanı sıra A9'dan yüzde 50 yüksek performanslı grafik kartı yer alıyor. iPhone 7, iPhone 6s'e göre 2 saat ve iPhone 6s Plus'tan ise 1 saat daha fazla şarj süresi sunuyor. 

iphone3.jpg

iPHONE 7 VE iPHONE 7 PLUS'IN FİYATLARI

Sunumda, 32 GB hafızalı iPhone 7'nin 649 dolardan, 32 GB hafızalı iPhone 7 Plus'ın da 769 dolardan, AirPods kulaklıkların 159 dolardan, yeni Apple Watch ve Nike+ modellerinin 369 dolardan satışa sunulacağı ifade edildi.

Apple'ın yeni akıllı telefonlarını almak isteyen Amerikalı tüketiciler, 9 Eylül'de ön sipariş verebilecek. Telefonlar 16 Eylül'de satışa sunulacak. Yeni Apple Watch'a da 16 Eylül'den itibaren, Nike+ modeline ise ekim ayında sahip olunabilinecek.

İOS 10 NE ZAMAN İNDİRİLEBİLECEK?

iOS 10'un çıkış tarihi açıklandı. Hangi iPhone'lara iOS 10 yüklenebilecek? iOS 10 ile iPhone ve iPad'ler nasıl değişecek?

Apple 7 Eylül tarihinde düzenlediği etkinliğinde yeni işletim sistemi iOS 10 için çıkış tarihini açıkladı. Bir süredir Beta sürümleriyle kullanımda olan iOS 10, çok yakında final sürümüyle kullanıma sunulacak.

7 Eylül günü düzenlenen iPhone 7 etkinliğinde iOS 10 çıkış tarihini açıklayan Apple, 13 Eylül’ü işaret etti.

Apple’ın en güncel mobil işletim sistemi iOS 10, uygulama logolarından Siri’ye, fotoğraflar uygulamasında iMessege’e kadar birçok yeniliğe sahip.

iOS 10 güncellemesini alan modeller

iOS 10 güncellemesini; iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE,iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 1, iPad 2, iPad 3 , iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPod touch 6 alıyor.

"1 MİLYAR iPHONE SATTIK"

Dünkü tanıtımda Tim Cook, Apple Watch 2'nin ardından ilk olarak bugüne kadar kaç adet iPhone satışı yapıldığına değindi. Apple'ın 1 milyarı aşkın iPhone sattığını kaydeden Cook, iOS 10 işletim sisteminin en önemli ürünlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi. 

iPhone 7'den önce yenilenen Apple Watch tanıtıldı. Apple'ın patronu Tim Cook Apple Watch'un dünyanın en çok satan ikinci akıllı saat markası olduğunu söylerken, Pokemon Go'nun da Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi. 50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı. 

iphone4.jpg

Tasarım olarak Apple Watch'un ilk sürümüne benzeyen yeni saatlerin en dikkat çeken uygulaması da az önce bahsettiğimiz Pokemon Go oyunu olacak gibi görünüyor. Apple Watch 2'nin fiyatı 369 dolar olarak belirlendi. 

iphone5.jpg

Apple, Nike ile özel bir anlaşma yapmayı da ihmal etmeyerek Apple Watch Nike Plus (veya Apple Watch Nike+)isminde özel bir model ortaya çıkardı. Apple Watch Nike Plus doğrudan atletleri hedefliyor.

iphone6.jpg

Yenilenen Apple Watch'ta kullanılan işlemci S2 olarak lanse edildi. Çok daha hızlı olan bu işlemci bir yana daha parlak bir görüntüye sahip olan yeni saatlerde dahili GPS de bulunuyor. Su geçirmez özelliği sayesinde de kullanıcılar denize girerken de saatlerini çıkarmasına gerek kalmayacak. 

iphone7.jpg

Apple'ın resmi Twitter hesabı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın görüntülerini Cook'tan önce yayınladı! İşte yayınlanan ilk görüntü:

iphone8.png

APPLE WATCH'A SUPER MARIO GELİYOR
Cook'un ardından Super Mario'nun yaratıcısı, Nintendo'dan Shigeru Miyamoto sahneye çıktı. Yeni bir Mario oyunu iPhone'lara geliyor. Bu oyun Temple Run oyununa benzeyecek. Detaylar önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.

iphone9.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.