1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. İZMİR TİCARET ODASI’NDAN KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI’NA ZİYARET
İZMİR TİCARET ODASI’NDAN KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI’NA ZİYARET

İZMİR TİCARET ODASI’NDAN KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI’NA ZİYARET

İzmir Ticaret Odası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri bir günlük ziyaret çerçevesinde Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti

A+A-

İzmir Ticaret Odası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri bir günlük ziyaret çerçevesinde Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyet dün gerçekleştirdikleri ziyaretler çerçevesinde Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı da ziyaret etti.

Ticaret Odası’ndan verilen bilgiye göre, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Kuzey Kıbrıs’ın kendileri için önemini vurguladı ve işbirliğine ve desteğe hazır olduklarını anlattı. Önümüzdeki dönemde gerçekleşecek ve kendilerinin de davetli oldukları çeşitli fuarlara, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile beraber katılabileceklerini söyledi.

Bölgede Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs arasında işbirliğinin önemini vurgulayan Ekrem Demirtaş, “Siyaseti siyasetçilere bırakalım, bizim işimiz ticaret” dedi.

Demirtaş, Kıbrıs’ın bir refah ve serbest ticaret bölgesi olma potansiyeli olduğunu, özellikle bilgi ekonomisi, turizm gibi sektörlerde çok ciddi fırsatlar olduğunu vurgulayarak, çözümsüzlüğün tüm bunların önünde engel olarak durduğunu söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür eden Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günay Çerkez, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın rolü ve Kıbrıs’ta gelinen son aşamalar hakkında heyete bilgiler verdi.

Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayanan kapsamlı bir çözüme ulaşılmasını istediklerini anlatan Günay Çerkez, her iki tarafın liderlerinin biran önce müzakerelere başlamalarının önemini vurguladı ve bu süreci desteklediklerini söyledi.

Çerkez, İzmir Ticaret Odası ile işbirliğine verdikleri önemin altını çizdi. Şu anda yaşanan döviz krizinin KKTC’deki etkilerinden de bahseden Çerkez, kriz dönemlerinde böylesi işbirliklerinin öneminin daha da arttığını vurguladı.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.