1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KAYSERİ'DEKİ PATLAMANIN ARDINDAN ŞEHİT SAYISI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA
KAYSERİ'DEKİ PATLAMANIN ARDINDAN ŞEHİT SAYISI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA

KAYSERİ'DEKİ PATLAMANIN ARDINDAN ŞEHİT SAYISI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA

Kayseri'deki patlamanın ardından şehit sayısı ile ilgili son açıklama

A+A-

Kayseri'deki hain saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları da taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 13 askerimizin şehit, 55 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '12'si yoğun bakımda olmak üzere 55 yaralı var. Yaralılardan 6'sının durumu ağır. 8 şehidimizin kimliği belirlendi' dedi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklamada, "kalleş" olarak nitelendirdiği saldırıyı lanetledi.

TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU, 48 YARALI VAR

TSK'dan yapılan açıklama şöyle; 17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar "Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist  etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir." diye konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.