1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KUĞULU PARK'TA GEZİ GERGİNLİĞİ
KUĞULU PARK'TA GEZİ GERGİNLİĞİ

KUĞULU PARK'TA GEZİ GERGİNLİĞİ

Taksim Gezi Parkı protestolarına destek veren ve Kuğulu Park'ta geceleyen grubun çadır, battaniye ve benzeri malzemelerini kaldırmaya çalışan çalışan polis ve göstericiler arasında yaşanan tartışmada 1 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Taksim Gezi Parkı protestolarına Ankara'da Kuğulu Park'ta kalan bir grubun desteği sürüyor. Sabah saatlerinde, Kuğulu Park'a gelen polis ekipleri çadır ve banklarda yatan grubun eşyalarını kaldırmak istedi. Göstericiler ile polis arasında tartışma çıkarken, 1 kişi gözaltına alındı.

Polis, gözaltı olayının görevli polise küfür edilmesiyle ilgili olduğunu belirtti. Göstericiler ise küfür eden ve gözaltına alınan kişinin kendileriyle parkta sabahlayan kişiler arasında olmadığını söyledi. Polis daha sonra göstericilerin malzemelerine el koyarak Esat Polis Karakolu'na götürdü. Ankara'da bir grup avukat ve CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlı Aka ve İzzet Çetin ile 5 milletvekili daha Kuğulu Park'a gelerek polisin müdahalesini durdurdu. Nazlı Aka, polis yetkililerine ellerinde mahkeme kararı olmadan göstericilerin malzemelerine el koyamayacaklarını söyledi. Nazlı Aka daha sonra göstericilere destek vermek için kendisi gibi diğer milletvekillerinin de Kuğulu Park'ta olacağını söyledi.

Bu arada Kuğulu Park'ta grup, müzik eşliğinde şarkılar söylerken kitap okuyarak Taksim Gezi Parkı protestolarına desteklerini sürdürüyor.

 

DHA

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.