1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KULAĞINDAN ÖYLE BİR ŞEY ÇIKTI Kİ...
KULAĞINDAN ÖYLE BİR ŞEY ÇIKTI Kİ...

KULAĞINDAN ÖYLE BİR ŞEY ÇIKTI Kİ...

'Böcekler' kulakları istila etti.

A+A-

Trabzon'da kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye gelenlerin yapılan muayenelerinde kulaklarından çıkanlar doktorları bile şoke etti.

Kulak içinde yapılan kontrollerde canlı ve ölü böceklere rastlanırken duruma zamanında müdahale edilmemesi halinde kulakta işitme kaybına yol açabileceği belirtildi.

Trabzon Numune Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hatice Bengü Yaldız Çobanoğlu, özellikle yaz mevsiminde dışarıda yatanlarda bu gibi durumlarla maruz kalabileceğini belirterek kulak içinden çıkan büyük böcekler kendilerini bile şaşırttığını söyledi.

Şu ana kadar yaklaşık 100 kadar vaka ile karşılaştığını belirten Dr. Çobanoğlu, 'Özellikle Gümüşhane ili kırsalından gelenlerin kulaklarında yaptığımız muayenelerde yabancı cisimlere böceklere daha sık rastlıyoruz. Küçük çocuklar böceğin kulaklarına kaçtığını anlamıyorlar.

Yetişkinlerde ise gece uyurken yada tarlada çalışırken kulağına yabancı cisimler gelebiliyor. Kulak içinde canlı olabilen böceklere rastlanmak mümkün' dedi.

Hastaların genellikle kulağında bir şey yürüdüğü hissine kapıldığını anlatan Dr. Çobanoğlu, ' Belirtileri ise hasta kulağında bir rahatsızlık yada kulağının içinde bir şey yürüyor gibi şikayetler oluyor. Eğer böcek ileriye doğru ilerlerse kulaklarını tahrip edip işitme kaybı yol açabilir. Bu durumlara bölgemizde diğer bölgelere oranla daha sık rastlanılıyor. Böceğin görüldüğü durumlarda kulağa alkol yada sıvı yağ gibi bir şey döküp böceği öldürmek daha mantıklı. Canlı iken almaya teşebbüs etmemek lazım. Önce öldüreceğiz ondan sonra alacağız'

Meslek hayatı boyunca şu ana kadar yüze yakın vaka ile karşılaştığını belirten Dr. Çobanoğlu, 'Dış kulakta yabancı cisimlere özellikle böceklere şimdiye kadar yüzden fazla karşılaştık diyebiliriz. Şu ana kadar en enteresan olanı ise 4 yaşındaki bir çocuğun orta kulağınına yerleşmiş olan canlı larvalar orada yuvalanarak kulak zarını yemişti. Vatandaşlara uyarılarımız ise sıcak havada dışarda yatmasınlar. Kulaklarında bir şey hissettiklerinde önemsememezlik yapması hemen doktora gitsin. Böcek kulakta fazla kaldıkça kulak zarını tahrip ederse sağırlık ileri de işitme problemi kalıcı olabilir' dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.