1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. MARS'TAN KÖTÜ HABER
MARS'TAN KÖTÜ HABER

MARS'TAN KÖTÜ HABER

Yaşam belirtisi yok

A+A-

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın Mars gezegenindeki keşif aracı Curiosity'nin elde ettiği sonuçlar 'Science' dergisinde yayımlandı.

Curiosity, Kızıl Gezegen'de metan gazı bulunmadığını belirtti. Canlı organizmalar tarafından üretilen metan gazının bulunamaması, bilim insanları tarafından Mars'ta mikrobik yaşam araştırmaları adına 'kötü haber' olarak değerlendirildi.

Araştırmanın proje yöneticilerinden biri, "Metan gazı için ne zaman yeni bir araştırmaya kalksak şimdi bulduk, bulacağız dedik. Ama maalesef her defasında hayal kırıklığına uğradık" açıklamasında bulundu ve şimdilik bir sonuca varamadıklarını ancak metan gazı araştırmalarına devam edeceklerini belirtti.

Bilim adamları daha önce de teleskoplar aracılığıyla yapılan gözlemlerde Mars'ta metan gazı olabileceğini iddia etmiş ve gezegende yaşamın olabileceğini öne sürmüştü. Mars'a yapılacak olası yolculuk kapsamında şimdiye kadar üretilen en gelişmiş robot olan Curiosity, 26 Kasım 2011'de uzaya fırlatılmış, 6 Ağustos 2012'de Kızıl Gezegen'deki Gale Krateri'ne inmişti.

Curiosity, 12'den fazla kamerası, bir meteoroloji istasyonu, sondaj ve çevreyi incelemesine olanak sağlayan araçlarıyla Kızıl Gezegen'de hayata ilişkin kimyasal temel yapı taşlarını bulmaya çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.