1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. NASA AÇIKLADI GOOGLE BİLE İLGİSİZ KALMADI...
NASA AÇIKLADI GOOGLE BİLE İLGİSİZ KALMADI...

NASA AÇIKLADI GOOGLE BİLE İLGİSİZ KALMADI...

Dünya heyecan içinde...

A+A-

NASA'nın dün akşam yaptığı açıklama heyecan yarattı. Dünya basınının yakın takip ettiği açıklamanın ardından da Google hazırladığı özel doodle ile NASA'nın bu açıklamasını anasayfasına taşıdı. NASA'nın yaptığı açıklama exoplanet discovery adı altında tüm dünyada internet kullanıcılarına sunuldu. Peki exoplanet discovery ne anlama geliyor?

Google, NASA'nın dün akşam gerçekleştirdiği açıklamaya özel doodle hazırladı. NASA'nın yaptığı yeni keşfe göre dünyaya benzeyen 7 farklı gezegen bulundu. ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya’dan 40 ışık yılı uzakta 7 yeni gezegen keşfedildiğini açıkladı.

Güneş Sistemi dışında Samanyolu Galaksisi içindeki Kova takımyıldızı içindeki TRAPPIST-1 ismi verilen yıldızın yörüngesinde keşfedilen gezegenlerin Dünya'ya benzerlik gösterdiği belirtildi.

Bilim adamları, gezegenlerden üçünün su varlığını ve canlı yaşamını destekleyebilecek yapıda olduğunu ifade etti.

Yaklaşık Jüpiter büyüklüğünde sönük bir yıldız olan TRAPPIST-1’in etrafında sıkı bir ağ oluşturan gezegenlerin karasal ve kayalık yapıda olduğu, canlı yaşamına olanak verip vermeyeceklerinin anlaşılması için atmosferlerinin daha detaylı incelenmesinin gerekeceği belirtildi.

Keşfi yapan Liege Üniversitesi Öğretim Üyesi Michael Gillon ve ekibi, yıldızın etki bölgesinde Dünya'ya benzeyen daha fazla gezegenin olabileceğini ileri sürdü.

Trappist-1 sistemine bakıldığında boyutunun Güneş Sistemi'nde yer alan Jüpiter'le aynı olduğu dikkat çekiyor. Dünya'nın boyutlarına göre de yeni sistemdeki gezegenlerin büyüklükleri ya yüzde 25 daha küçük ya da yüzde 10 daha büyük bir yapıda. Gökbilimciler şimdi gezegenlerin atmosfere sahip olup olmadıklarına odaklanmış durumda. Bilim adamları Hubble teleskopu aracılığıyla havada metan gazı ve su arayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.