1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÖZGE ÖLDÜ,SEVGİLİSİ İNTİHAR ETTİ
ÖZGE ÖLDÜ,SEVGİLİSİ İNTİHAR ETTİ

ÖZGE ÖLDÜ,SEVGİLİSİ İNTİHAR ETTİ

Özge öldü, sevgilisi intihar etti

A+A-

İstanbul Fatih'te Mehmet Ekinözü'nün otobüs içerisinde tabancayla vurduğu Özge Gündoğan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan saldırgan Mehmet Ekinözü ise Üsküdar'da intihar ederek yaşamına son verdi.

Üniversite öğrencisi Özge G. (21), Göktürk'teki evine gitmek üzere Kaleiçi durağında 48A sefer nolu Göktürk-Topkapı İETT otobüsüne bindi. Gündoğan, otobüste, eski erkek arkadaşı Mehmet E. (29) ile karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Durağına geldiği sırada G.'ye tabancayla ateş eden Mehmet E. araçtan inerek kaçtı. Vücuduna iki kurşun isabet eden G., ağır yaralı olarak ambulansla İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Özge G. yaşamını yitirdi.

Polis zanlı eski sevgili Mehmet E.’yi ararken Üsküdar’dan bir intihar haberi geldi. Polis ekipleri yaptığı araştırmada intihar eden kişinin katil zanlısı Mehmet E. olduğunu belirledi.

İNTİHAR EDEN GENCİN CEBİNDEN 6 NOT KAĞIDI ÇIKTI

Olaydan sonra  Üsküdar Kırazlıtepe’de kendini ağaca asarak intihar eden Mehmet Ekinözü’nün cenazesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Morgda işlemlerin ardından Ekinözü’nün  cenazesi savcının talimatıyla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis ekipleri Ekinözü’nün üzerinde küçük kağıtlara yazılmış 6 not buldu. 1.notta  "Emre’yi çok seviyorum",  2. notta " Sizleri böyle üzdüğüm için", 3. notta "Keşke aldatmasaydın", 4. Notta "Hapis yatacağım" yazılı olduğu öğrenildi.  Polis ekipleri pek iyi okunmayan son 2 notta neler yazdığı çözmeye çalışıyor.

ÜNİVERSİTEDE KADIN CİNAYETİNE PROTESTO
 
EGE Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup kız öğrenci, İstanbul’da üniversiteli Özge Gündoğan’ın eski sevgilisi Mehmet E. tarafından belediye otobüsünde öldürülmesini protesto etti. 

Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci kadın cinayetlerinin artık son bulmasını istedi. Kampüs içinde dolaşarak eylemlerini sürdüren öğrenciler 'Erkek vuruyor devlet onu koruyor, Özge’nin hesabı sorulacak, AKP’ye inat yaşasın hayat, Katillerden hesap kadınlar soracak, Asla uslu kız olmayacağız' sloganları atarak yürüdü. Grup kendilerini uzaktan izleyen sivil polislere de 'Bizleri değil gidin yolsuzluk yapanları, kutucukları dolduranları izleyin' diye bağırdı.

Kendilerini Ege Üniversiteli Kadınlar olarak tanıtan öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasında Özge Gündoğan’ın emniyete başvurup koruma talep ettğini ve karşılanmayan talebi sonuncunda ise eski erkek arkadaşı tarafından kurşunlanarak öldürüldüğünü belirterek, "Eğitim hakkımızı çalan, evde kimlerle kalacağımıza dahi karışan kadın düşmanı politikalarla, gericilikle beslenen bu sistem en sonunda da yaşam hakkımızı çalıyor. Bizler bu sistemin başbakanına soruruyoruz; öldürülen kız kardeşlerimizin hesabını nasıl vereceksiniz? Akladığınız onca tecavüzcünün hasabını nasıl vereceksiniz? Adımızı kullanarak kurdukları bakanlıklarda ürettikleri kadın düşmanı poltikalarla tüm hayatımıza müdahale eden sözde bakanlarınız Özge Gündoğan’ın hesabanı nasıl verecek?" dedi.

BİR GRUP DA UÇURMA UÇURDU

Ege Üniversitesi Karikatür Mizah Topluluğu da kadınlara uygulanan şiddeti uçurtmalarla protesto etti. Topluluk üyeleri kendi elleriyle yaptıkları, üzerinde kadına şiddete dikkat çeken yazılar bulunan uçurtmaları, Ege Üniversitesi Kampüsü içinde uçurdu. Aynı alan içindeki başka bir etkinlikte, Üniversitenin Capoeıra Brasil Grubu öğrencileri de yaptığı gösteride şiddeti kınadı. Yüzlerce öğrenci hem uçurtmaları hem de grubun nefes kesen gösterisini heyacanla izledi. Erkek öğrenciler de kız arkadaşlarının yanında yer alarak kadına şiddetin önlenmesi için destek verdi.     

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.