1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. PİR SULTAN, HACI BEKTAŞ ADI VERİLEBİLİR
PİR SULTAN, HACI BEKTAŞ ADI VERİLEBİLİR

PİR SULTAN, HACI BEKTAŞ ADI VERİLEBİLİR

Cumhurbaşkanı Gül: Büyük bir projeye Pir Sultan, Hacı Bektaş adı verilebilir

A+A-

Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, 'Hepimizin didinerek oluşturduğu büyük bir Türkiye imajı var ortada. Bu Türkiye imajını hepimizin her yanı ile koruması lazım' dedi.

Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Daha suhuletle devam ettirmek gerekir, bütün bu konudaki çalışmaları. Karşılıklı düşünceleri. Bunun da yolu belli. Önemli olan parkla ilgili oradaki başlayan itirazların dinlenmesi çok önemliydi. Bir diyaloğun kurulması çok önemliydi. Çok geniş bir şekilde de gördünüz. Toplandı, yapıldı, dinlendi. Ondan sonra nihayette oradaki bütün bu çalışmalar, yapılacak, yapılması düşünülen projeler bu noktada askıya alınmış oldu. Mesajların dikkate alındığı gözüküyor. Bununla ilgili önümüzde belli ki, uzun bir süre var. Dolayısıyla şimdi artık bununla ilgili herkes düşüncesini meşru bir şekilde söylemesi gerekir. O noktaya işler girdi" dedi.

OLAYLAR ARTIK BİTMELİ

Cumhurbaşkanı Gül, "Bunun ötesinde sokaklardaki geceleri falan olan şeyler bunların bitmesi lazım artık. Bunlar nihayetinde huzuru kaçırmaya başlar. Kimse fark etmiyor ama bunların ekonomiye de zararı oldu. İlk gün de söyledim. Hepimizin didinerek oluşturduğu büyük bir Türkiye imajı var ortada. Bu Türkiye imajını hepimizin her yanı ile koruması lazım" diye konuştu.

3. KÖPRÜ İSMİ

Gül, İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesine ilişkin kendisine de eleştirilerin geldiğini belirterek "Belki şöyle yapılabilir. Belki büyük bir devlet projesine, Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan Abdal ismi verilebilir. Çok önemli bir kamu projesine" diye konuştu.

AB İLE İLİŞKİLER

Amacımız AB'deki hukukun buradada geçerli olmasıdır.

AB'nin Türkiye eleştirileri ölçülü olmalıdır.

SOSYAL MEDYA

"Eğer sosyal medya üzerinde çok yanlış mesajlar, kasıtlı veriliyorsa, diyelim ki 'Ben şimdi gördüm. Önümde 10 tane insan öldü' diye birisi böyle bir mesajı yalan bir şekilde vererek bir kışkırtmacılık yapsa; bunu kim için, hangi taraf olursa, ne için olursa olsun, neticede böyle bir şeyin  halk içinde çok büyük paniklere sebep olacağı için buna muhakkak müsaade etmemek gerekir. Nasıl bir gazetede bunu yapmazsanız, orada yapılmaması gerekir"

 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.