1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. PROF. DR. CANAN KARATAY DERS OLDU
PROF. DR. CANAN KARATAY DERS OLDU

PROF. DR. CANAN KARATAY DERS OLDU

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak

A+A-

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak milyonlarca liralık vurgun yapan telefon dolandırıcılarının hızını, Prof. Dr. Canan Karatay kesti.

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak milyonlarca liralık vurgun yapan telefon dolandırıcılarının hızını, Prof. Dr. Canan Karatay kesti.

Polis kayıtlarına göre tele-dolandırıcılar 2013’te sadece İstanbul’da 815 kişiyi dolandırdı. Polis, dolandırıcılarla irtibatlı 175 kişiyi yakaladı. 14 milyon liralık vurgun ortaya çıkarken, 8 milyon lirayı dolandırıcıların eline geçmesini engelledi. Dolandırıcılar bugüne kadar inşaat işçisinden profesöre, mimardan CEO’lara kadar dolandırdı. Dolandırıcıların en kolay ikna ettikleri ise 50 yaşın üzerindeki kişiler. Polise göre, 50 yaş üstü kişiler, isimlerinin PKK ile yan yana gelmesinden korktukları için buna kanıyor.

ÖSO TAKTİĞİ

Son günlerde dolandırıcılar, kendilerini Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) komutanı gibi tanıtarak aradıkları kişileri “Esad’a destek veriyorsunuz, çocuğunuzu kaçırıp, sizi öldürürüz” diyerek dolandırıcılık yapmaya başladı.

İşte o yöntem

TELEFON dolandırıcıları başka kişiler adına telefon hattı temin ediyor. Bu hatlarla rastgele ya da internet ortamından elde ettikleri numaraları arıyorlar. Hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini, paralarının çekildiğini, bu paralarla örgütün eylem yapacağını, bu kişilere operasyon yapıldığını, başka çekim yapılmasının önüne geçmek için bankadaki paralarını çekerek istenilen yere bırakmaları ya da verdikleri hesaba yatırmaları isteniyor. Meblağ büyük ve kurye yoksa dolandırdıkları kişiye talimat vererek parayı bulunduğu şehre getirtiyor. Telefondaki dolandırıcı, para kuryenin eline geçinceye kadar dolandırdığı kişiyi telefonda tutuyor ve başka kimseyle bu konu hakkında konuşmaması için sürekli uyarıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.