1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'REYHANLI İÇİN SALDIRI EMRİNİ O VERDİ'
'REYHANLI İÇİN SALDIRI EMRİNİ O VERDİ'

'REYHANLI İÇİN SALDIRI EMRİNİ O VERDİ'

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümü, 200’den fazla kişinin de yaralanması ile sonuçlanan çifte bombalı saldırıların arkasındaki sis perdesi aralanıyor.

A+A-

Hatay’ın Reyhanlı ilçesini kana bulayıp, adeta savaş alanına çeviren çifte bombalı saldırı planlarının, bir pastanede yapıldığı ortaya çıktı. Saldırının baş zanlısı olan Nasır Eskiocak, hain saldırıyı kendisinin planladığı itiraf etti, emirleri de Suriye’deki Yusuf Nazik’ten aldığını söyledi. Eskiocak’ın, bombalı saldırılar öncesinde de polisin elinden kaçtığı ortaya çıktı.

11 Mayıs’ta ilçeyi kana bulayan saldırıların baş zanlısı olarak aranan ve Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Köyü yakınlarında Suriye’ye kaçmak üzereyken polis ve askerin ortak operasyonu sonucu yakalanan Nasır Eskiocak, hakkındaki suçlamaları kabul etti ve hain saldırıyı nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

ADLİYEYE TERLİKLE GETİRİLDİ

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıların ardından kaçmasına ve saklanmasına yardım ve yataklık eden F.D., F.G., U.D., ve İ.G. ile birlikte savcılıkta ifade veren Eskiocak’ın, Adana Adliyesi girişinde plastik kelepçe takılan sol elinin bilek kısmı ile sağ ayağının yaralı olduğu görüldü.. Sargı beziyle yaraları sarılan Eskiocak’ın, ayağında terlikle topallayarak yürümesi de dikkat çekti.

‘KANLI SALDIRI’ SUÇUNU KABUL ETTİ

Burada Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi kapsamında görevlendirilen, ‘Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Aziz Angay’ tarafından sorgulanan Nasır Eskiocak, diğer 4 zanlı ile birlikte savcıya ifade verdi. 4 gün boyunca Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Eskiocak’ın, emniyetteki ifadesinde kanlı saldırı suçunu itiraf ettiği bilgisine ulaşıldı.

‘SALDIRIYI SURİYE’DE PLANLADIK’

Eskiocak, Reyhanlı’daki saldırı talimatını El Muhabarat örgütü ile Suriye'ye kaçan ve hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan THKP-C Acilciler örgütünün lideri Mihrac Ural adına çalışan Yusuf Nazik'ten aldığını da itiraf ettiği öne sürüldü. Eskiocak’ın, “Bombalama eylemini Suriye’de yaptık. Bir pastanede oturup görüştük. Yusuf Nazik, Suriye El Muhabarat’ın ileri gelenleri ve Mihrac Ural ile yaptığı görüşmeler sonunda bana saldırıyla ilgili bilgileri verdi. Ben de uyguladım” dediği belirtildi.

‘HER YER SARILDIĞI İÇİN KAÇAMADIM’

Suriye’den kendisine 100 bin doların üzerinde para gönderdiğini de anlatan Eskiocak, “Bu parayla araç satın aldık. Bombaları da deniz yoluyla tekne ile getirdik. Olayın ardından deniz yoluyla Suriye’ye kaçacaktım, ancak her yer sarılmıştı. Yayladağı’ndan kaçarken yakalandım” ifadesini kullandığı dile getirildi.

‘POLİSİN ELİNDEN KURTULDUM’

Bu arada Nasır Eskiocak’ın Reyhanlı’daki çifte bombalı saldırı öncesinde polisin elinden kaçtığı ortaya çıktı. Eskiocak’ın polisteki ifadesinde; “Patlamadan önce polisler beni takip etti. Kovalamaca sonunda ellerinden kurtuldum, kullandığım otomobil parçalandı” dedi. Bombalı saldırının asıl faillerinden Yusuf Büyükkasım ile Mehmet Genç’in de patlamadan önce güvenlik güçlerince arandığını öğrendiğini kaydeden Eskiocak, “Mehmet’i arayıp polisin Yusuf ile kendisini aradığımı söyledim” yorumunu yaptı.

HER YERDE ARANIYORLAR

Öte yandan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki çifte bombalı saldırıların baş zanlısı olarak yakalanan Nasır Eskiocak’ın ardından, gözler saldırı talimatlarını verdiği öne sürülen El Muhabarat ve Acilciler lideri Mihrac Ural adına çalıştığı iddia edilen Yusuf Nazik ve bombaları zulalara yerleştirdiği belirtilen Temir Dükan ile birlikte bombaları patlatan Doğan Özdemir’in de aralarında bulunduğu toplam 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Güvenlik güçleri şimdi söz konusu zanlıları her yerde arıyor.

 

Akşam

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.