1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. REYHANLI'DA PATLAMA
REYHANLI'DA PATLAMA

REYHANLI'DA PATLAMA

Çok sayıda ölü ve yaralı var

A+A-

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45’te Belediye binası yakınında 4 ayrı patlama oldu. Çok sayıda kişinin yaralandığı patlamalarda Reyhanlı Belediyesi büyük hasar gördü.

Patlamalarda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye taşınıyor.

BİR EV ÇÖKTÜ, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Reyhanlı Belediyesi’nin de bulunduğu Atatürk Caddesi’nde art arda meydana gelen 4 patlamada çok sayıda kişi yaralanınca onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü.

Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

rey.jpg

SURİYELİLERE SALDIRDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi’nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı.

Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat’ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4’ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

rey1.jpg

PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇ KULLANILDI

Öğle saatlerinde Reyhanlı Belediyesi yakınındaki patlamalarla ilgili ilk bilgilere göre patlayıcı yüklü araç da kullanıldı.

Polis, şiddetli patlamaların 2 araçta gerçekleştirildiğini belirlerken, görgü tanıkları 2 ayrı yerde daha patlama olduğunu söyledi.

İLÇEDE PANİK HAVASI

Patlamaların ardından Reyhanlı’da büyük panik yaşandı. Bir evin yıkıldığı, Reyhanlı Belediyesi başta olmak üzere bazı binalarda hasarın oluştuğu patlamalar ilçe halkını huzursuz etti. Bir çok kişi araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı.

Bu arada çevre il ve ilçelerden Reyhanlı’ya güvenlik gücü takviyesi yapılırken, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans gönderildi. Yaralılardan durumları ağır olanların başka illerdeki hastanelere sevk edilebileceği belirtildi.


ÖLÜ SAYISI 20’E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı ilçe merkezindeki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye yükseldiğini söyledi.

Reyhanlı’daki yetkililer de saat 15.00 sıralarında yaptıkları açıklamada 46 yaralının tedavi altında olduğunu açıkladı.

Bu arada ilçe merkezinde polis araçlarından anonslar yapılarak, halkın güvenlik nedeniyle sokağa çıkmaması ve devlet hastanesine giderek kan vermesi istendi.

ENKAZLARDA CESET OLDUĞU İDDİASI

Vatandaşlar, patlamanın olduğu yerde bulunan PTT binasının büyük hasar gördüğünü, bu bölgede parçalanmış en az 10 ceset gördüklerini ileri sürdü. Görgü tanıkları, hala girilmeyen yerlerde enkaz altında cesetlerin bulunduğunu iddia etti.

50 ARAÇ HASAR GÖRDÜ, BİNALAR YIKILDI

Patlayıcı yüklü araçlardan birinin Atatürk Caddesi’ndeki Belediye binası yakınlarında, diğerinin ise bu bölge yakınlarındaki Atike Hanım Camii çevresinde infilak ettirildiği belirlendi.

Patlamanın etkisiyle belediye binasının yakınlarındaki Halk Bankası Şube binası ile PTT binasında büyük hasar meydan geldi. Ayrıca, aynı cadde üzerinde park halindeki 50’ye yakın araç da hasar gördü.

OTOMOBİLİN ALTINDA SURİYELİNİN CESEDİ ÇIKTI

PTT binasına 50 metre uzaklıkta Atatürk Caddesi ile Tayfur Sökmen Bulvarı’nın kesiştiği noktada Suriye plakalı olduğu belirtilen hasar gören bir otomobilin altından da Suriye uyruklu bir kişinin cesedi çıktı.

BOMBA DÜŞTÜ İDDİASI

Atatürk Caddesi’nde işyerleri olan bazı esnaf, binalara 2 ayrı bomba düştüğünü ileri sürdü. Ölü sayısının fazla olduğunu ileri süren esnaf, ilk bombanın Belediye İş Merkezi’ne düştüğünü, merkezin altında da çok sayıda işyeri olduğunu söyledi. Diğerinin de aynı bölgedeki Atike Hanım Camii yakınlarına düştüğünü ifade eden Reyhanlılar, olay yerlerine 50-60 metre uzaklıkta olduklarını, vatandaşların sokakta gördükleri Suriyelilere saldırdıklarını anlattı Yaralıların olay bölgesinden ambulanslara alınması yaklaşık 45 dakika sürdü.

SURİYE KAMPLARINA KORUMA

Suriyelilerin barındığı Hatay’ın değişik bölgelerindeki kamplar çevresinde olası saldırılara ve çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri alındı. Poliste izinler kaldırılırken, panik ve Suriyeliler ile vatandaşlar arasında çıkabilecek olası gerginliklere karşı da çevre illerden güvenlik ekipleri sevk edildi.

Reyhanlı’da bir süre önce sığınmacı Suriyeliler ile vatandaşları karşı karşıya getirebilecek bazı söylentilerin yayılması nedeniyle, patlamanın ardından da provokatif olaylar meydana gelebileceği, patlamanın oluş şeklinin de gerçeğe aykırı şekilde senaryolarla yayılabileceği dikkate alınarak, bir de kriz masası oluşturuldu.

Almanya’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da patlamalarla ilgili açıklamasında bu konuya dikkat çekti, "Bir provokasyon olabilir" dedi.

Kaynak:Vatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.