1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SABRİ VE VOLKAN'IN CEZASI NE OLACAK?
SABRİ VE VOLKAN'IN CEZASI NE OLACAK?

SABRİ VE VOLKAN'IN CEZASI NE OLACAK?

Eski Tahkim Kurulu Üyesi ve Rapotörü Nihat Güman, derbide kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu ve Volkan Demirel’e, hakem ve gözlemci raporuna göre 3-4 maç ceza gelebileceğini söyledi..

A+A-

Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Güman, “Kırmızı kart nedeniyle otomatik olarak 1 maç cezaları var; ama bunların çok ötesinde her iki oyuncunun da çok daha fazla ceza alacaklarını düşünüyorum. Televizyondan bile anlaşılabilecek biçimde oyuncuların birbirine küfürleri var. Bunlar raporlara geçti mi bilmiyorum. Ayrıca eylemler süreklilik arz ediyor. 4 yıl önce Beşiktaş – Ankaraspor maçında, İbrahim Üzülmez bir oyuncuyu boynundan itmişti. Tahkim Kurul’u Üzülmez’e 3 ya da 4 maç ceza vermişti. Boynundan iterek, şiddetli hareket cezanın artmasına etkendir.

Küfür ettikleri de yazılırsa rapora, 4 maç ceza gelir. Küfür yazılmamışsa minimum 2 maç gelir. Volkan Demirel, bu durumda kupa finalini kaçırabilir. Gökhan Zan’ın cezasının ertelenmese yanlış bir karar olarak mütalaa edildi. Futbolcular da açıklamalarında bu yanlış kararın ardından gidiyorlar; ama Tahkim Kurul’nun bu cezayı bütünüyle ertelemesi söz konusu olmayacaktır. Alt sınırdan uzaklaşılarak verilebilecek bir cezadır bu. Bu durumda zaten erteleme söz konusu olamaz. Minimum 2, en çok 4 maç ceza gelecektir. Volkan’ın Türkiye Kupası finalinde oynamama olasılığı çok yüksek” dedi.

2 MAÇ CEZA GELEBİLİR

Derbide sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle ceza gelebileceğini belirten Nihat Güman, “Disiplin kurulu bu olayları temsilci ve hakem raporlarına bakacak. Sevkler yapılmaya başlanmıştır. Görünüş itibariyle saha olayları var, sahaya atılan maddeler ve yakılan meşaleler var. Bunlar benim görebildiklerim. Futbolcuların yaptıkları disiplin uygulamaları var. Fenerbahçe Kulübü’nün gelecek yıla sarkabilecek 1-2 maç cezası olabilir. 2'yi çok geçeceğini sanmıyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: Skorer

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.