1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SENDİKALAR TAKSİM'E YÜRÜYOR!
SENDİKALAR TAKSİM'E YÜRÜYOR!

SENDİKALAR TAKSİM'E YÜRÜYOR!

İstanbul'da KESK ve DİSK Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

A+A-

KESK başlattığı grev kapsamında, İstanbul'da  "Güvenli İstihdam, Ücret Garantisi" sloganıyla Taksim'e yürüyor. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş Unkapanı'nda bulunan SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde başladı. Taksim Gezi Parkı'ndaki göstericilere destek vermek amacıyla iş bırakan DİSK üyeleri de Genel Merkez önünden Taksim Meydanı'na yürümeye başladı. Halaskargazi Caddesi, DİSK'in yürüyüşü için tek yönlü trafiğe kapatıldı.

KESK yaptığı açıklamada, başlattıkları genel grevin bugün de ülke genelinde uygulanacağını belirtti. KESK, “Kamu yararının ortadan kaldırılmasına, kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, performansa göre ücretlendirmeye, esnek, güvencesiz, kuralsız çalışmaya, siyasi kadrolaşmanın son durağı ‘hükümet memurluğuna’, iş ve ücret güvencemizin adım adım ortadan kaldırılmasına karşı ‘insanca yaşam, güvenceli iş-güvenli gelecek, demokratik bir Türkiye’ için grevdeyiz” dedi.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ DIŞINDA HASTANELERE GİTMEYİN

Taleplerinin, sadece kamu hizmeti verenlerin değil kamu hizmeti alan 75 milyon insanın ortak talebi olduğunu belirten KESK, “Bu nedenle yurttaşlarımızın; 5 Haziran Çarşamba günü acil sağlık hizmetleri dışında hastanelere gitmeyerek, çocuklarını okullara göndermeyerek, devlet kurumlarındaki işlerini bir gün sonraya erteleyerek grevimizi/grevlerini destekleyeceklerine inanıyoruz” dedi.

KESK, tüm illerde greve çıkan emekçilerin, işyerleri önünde toplanıp şehrin en işlek merkezlerine yürüyerek basın açıklamaları yapacağını ve grev halayı çekeceklerini duyurdu.

ANKARA'DA KESK VE DİSK YÜRÜYOR

Ankara Kolej Meydanı'nda toplanan ve iş bırakma eylemi yapan KESK ve DİSK üyeleri KızılayMeydanı'na doğru yürüyeşe geçti Sabah saatlerinden itibaren Kolej Meydanı'nda toplanan KESK ve DİSK'e bağlı sendika üyeleri ile Kızılay Meydanı'na doğru yürüyeşe geçti. Yapılacak olan miting nedeniyle Ziya Gökalp Caddesi, GMK Bulvarı ve Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri, Başbakanlık çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

 

Kaynak: Akşam

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.