1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SERDAL ADALI'DAN ETO'O BOMBASI
SERDAL ADALI'DAN ETO'O BOMBASI

SERDAL ADALI'DAN ETO'O BOMBASI

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Lig TV'ye yaptığı açıklamada Eto'o ile görüştüklerini açıkladı.

A+A-

Bu arada muhabirimiz Serdar Sarıdağ'ın bildirdiği gelişmeye göre Adalı'nın listesindeki iki yönetici Doğan Küçükemre ve Merdan Aras, Eto'o'nun menajerleri ile görüşmek üzere Milano'ya gitti.

"ETO'O İLE ARKADAŞLAR GÖRÜŞÜYOR"

Eto’o’yu getirceği iddiaları için Serdal Adalı, “İsim vermek istemiyorum. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız görüşüyor. Şöyle bir ne yapıp ettiklerini göreyim açıklama yapayım; ancak Eto’o’yla arkadaşlar görüşüyor” ifadelerini kullandı.

QUARESMA DÖNECEK Mİ?

Quaresma sorusuna da yanıt veren Adalı, “Türkiye’ye gelmesini istiyorum; ama teknik direktörün vereceği bir karar. Sportif direktörlük bir model. Önder Özen’le çalışacak mısınız diye soruyorlar ama, biz de çalışmayı düşünürüz. Bu tek taraflı bir şey değil. Önder Bey’le ilgili negatif bir şey duymadım. Çalışmak istediği takdirde biz de çalışmak isteriz” dedi.

"RONALDINHO LİSTEDE YOK"

Ronaldinho konusunda ise ilgili olmadıklarını söyleyen Adalı, seçimi kaybettiği takdirde bir daha aday olup olmayacağı sorusuna ise , “Bu dünyada tek sevgim Beşiktaş. Bir ara çok iyi gitti, içim kıpır kıpır oldu. Ligi 3 puan geride tamamlayınca, birkaç transfer yapınca şampiyon olabilirdi. Galatasaray’ın transferlerini biz yapsaydık biz şampiyon olurduk” yanıtını verdi.

Adalı'nın açıklamaları şöyle

UEFA’nın Beşiktaş ve Fenerbahçe kulübüne tebliğini değerlendirerek sözlerine başlayan Adalı, “3 Temmuz’dan itibaren bu konuyu anlatmaktan yoruldum. Ne benim ne de Tayfur Hoca’nın bu konuyla ilgili en ufak bir hatası ve suçu yok. Bunu anlatmaktan yorulduk. Bu konuda daha önce de söyledim, 11’inde Avusturya’dan kamptan geldim. Özel uçakla Metris’e gelen tek adamım. İçimiz rahattı. Çünkü ben ne yaptığımı biliyorum. Beşiktaş camiasında çok yeni olmama rağmen, nelere önem verdiğini, dik duruşunun ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum” dedi.

CEZA RİSKİ GENEL KURULU ETKİLER Mİ?

‘Bu genel kurulu etkiler mi?’ sorusuna Adalı, “Eğer insanlar, genel kurul üyeleri ilk günden itibaren desteklerimi arkamda hissettim, suçsuz olduğuna bütün camia inandı. Etkiler mi etkilemez mi sorusuna yanıt vermek istemiyorum, ama camianın suçsuz olduğumuza inandığını düşünüyorum.  Maalesef müfettiş raporunda 16. Ağır cezadaki belgeler var ve içerisinde müfettiş yorumu da yok. Yargı kararını bekleselerdi. UEFA’da itibar gören rapor, Türkiye Futbol Federasyonu’nda hazırlanmış rapor. Etik Kurul bizi suçsuz buldu. UEFA’nın bunu dikkate alacağına inanıyorum. Benim içim rahat, camianın da içi rahat olsun. Bu raporun ana çıkış noktası, geçirdiğimiz süreçle mahkemenin verdiği kararlar.  Zaten UEFA müfettişi bunu yeterli inceleseydi sorun olmaz” yanıtını verdi.
 
NEDEN ADAY OLDU?

Neden aday oldunuz sorusuna Adalı şöyle yanıt verdi; “14 ay önce neden aday olmadınız diyorlar. Geçtiğimiz dönemde aday değilim diye bir söylemim olmadı. Biliyorsunuz o günlerde bir kayyum lafı yapıştırıldı Beşiktaş’a. Onu gazeteden okuduğumda çok canım sıkıldı. Kayyum söylemleriyle, Beşiktaş’a zarar verildiğini ve Beşiktaş’ın sahipsiz kalmayacağını söyledim.  Yıldırım Bey’in TFF’ye gitmesi sonrasında da bir yönetim boşluğu oldu. O günlerde Madrid’de bir UEFA maçımız vardı. Emeklerimizin boşa gitmemesi için Madrid’e gittim oyuncularımıza moral vermek için onlarla konuştum. Daha sonra Hüsnü Güreli Bey’le mali tabloları inceledik. Bankalarla görüştük. Bu işin altından kalkacağımız düşüncesi oluştu. Camianın ileri gelenleriyle de görüştük. Onların fikirlerini aldık. O günde söyledim, nasihatten başka bir şey hissetmedim. O devrede Süleyman başkanımızın da bir açıklaması oldu. Ama bunu sonradan yalanladı. O sırada kulübü nasıl derleyip toparlayacağımızı konuşurken, anneme kadar başkan olursa cezaevine gider bile dediler.”

YÖNETİM LİSTESİNİN TANITIMI

Yönetim Kurulu listesini oluşturduğunu söyleyen Serdal Adalı, “Murat Aksu’yu anlatmama gerek yok. Nafi Güral’a da daha önce çalışma teklifinde bulunmuştum. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle kabul etmemişti. Proje üretiminde görev almayı istedi. Süleyman Seba başkanımızdan sonra Beşiktaş’a 1 metrekare bir arazi kazandırma çalışması yapılmamış. Kongre üyesi olmasa da çeşitli üyelerde çalışan bürokratlar var. Adem Bey de bu ekipte olacak. Mehmet Murat Akdoğan, o da büyük bir sanayici. Şu anda hastanelerin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Kurumsallaşma adına projesi var. Bütün takımların sorunu kurumsallaşamama. Daha önce kurumsal yapıyı bilen ekiple yapmak lazım. Görevi, yeni yönetimde kurumsal yapıyı oluşturmak ve bunun takibini yapmak. Ali Vural Ak ise geçtiğimiz dönemde yine vakit darlığından ve işlerinin yoğunluğundan dolayı listemize giremedi. Merdan Bey’le konunun finansal kısmına ağırlık verecek. Merdan Bey, Türkiye’nin üst düzey bankacılarından biri. Doğan Küçükemre’yle önceki yönetimde de birlikte çalıştım. Sponsor arayışlarında çok başarılı çalışmalar yaptı. Doğan Bey, geçtiğimiz dönemde ciddi sayılabilecek gelirler sağladı. Uğur Fora, camiada ilk tanıdığım insanlardan biri. Derneklerle ilişkili düzenlemeleri yapacak. Melih Aydoğdu büyük bir sanayici ve turizmcidir. Sadece İstanbul’daki yatırımlara değil, İstanbul dışındaki yatırımlarda yer alacak” dedi.
 
"MALİ YAPIYI DİSİPLİNE ETMELİYİZ"

“Öncelikle mali yapıyı disipline etmek istiyoruz” diyen Adalı, “Fikret Orman’ın mali yapıyı disipline etmediğini düşünmüyor musunuz?” sorusuna, “Hepsinin ellerine sağlık. Ahmet Bey, her şeyden önce büyük bir Beşiktaşlı. Ahmet Nur Çebi Bey’in katkısı, borçların ötelenmesi büyük bir başarı sağladılar. İyi bir hatip değilim. Rakamlar ortada, geçtiğimiz Şubat ve yılbaşı rakamlarında 500-520 milyon civarı borcu varmış. Kaynak yarattıkları rakam belli. Sermaye artışından gelen rakamlar. Borçlar ödendi dedikleri onlar işte. Futbolcu ödemeleri yapıldı. Onun ayrıntıları var. Yönetim Kurulu göreve geldiyse birileri bunu yapacak. Ahmet Bey iyi çalışmalar yaptı, hiçbir şey yapılmadı dersem haksızlık olur.  Ama uzun vadeli borçlar yer değişmiş.”

MALİ YAPIYI NASIL DÜZELTECEK?

“Mali tabloyu nasıl düzenleyeceksiniz” sorusuna, “Aday olmamın nedeni bu. Arkadaşlarla aday olup olmama konusuna tartıştık. Ama Ağustos’tan sonra borçlar büyüyerek Beşiktaş’ın önüne tekrar gelecek. Kısa zamanda ötelenen rakama çare bulmazsak, bir noktada kitleneceğini biliyoruz. Kulübün kefaletini vermeden, oluşturduğumuz kredi var. 150 milyon
 dolarlık bir kredi anlaşması yaptık. Şimdi hiç kimse de al şu 150 milyon doları demez. Beşiktaş şu anda 25-30 milyon senede faiz ödüyor. 25-30 milyon dolarlık rakamı 12 milyon civarına düşürdüğümüzde borcun maliyetini düşüreceğiz. Aksi takdirde senede 30 milyon dolar faiz ödeyerek bu yükün altından kalkmamıza imkan yok. 75 milyon doları bunlara ayıracağız. Stadın yapımına da devam edeceğiz. Neticede alınan izinler var. Stadın içeriden yıkımına başlanmış. Stadın finansmanı ve sponsoru hazırsa, tribün gelirlerinden isim hakları Beşiktaş İnşaat AŞ adına kulüp yapacak” yanıtını verdi.

"ORMAN'IN GERÇEKÇİ OLMASI LAZIM"

Fikret Orman’ın, ‘Tarihin en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptık’ sözünü de seçim yatırımı olarak nitelendiren Adalı, “Bunda bir şey yok. Stadın tüm maliyetini karşılayıp isim hakkı vermesi normal. Bir senede bitiririm sözü konusunda da ona itirazım var. Gerçekçi olmasını isterim. Gayrettepe’deki beş katlı bir binayı 1 ayda yapabildik. Bursa’ya gittim, temel atıldıktan bu yana 2 sene geçti, 3-4 ayları daha var. Hem de düz araziye, hiç yıkım yapmadan. İnönü’nün ise yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Gerçekçi olmak lazım. Ben de inşaatçıyım, betonu da demiri de bilirim” yorumunu yaptı.

75 MİLYON DOLARI NE YAPACAK?

150 milyon dolarlık kredinin ikinci 75 milyon dolarlık bölümünü nereye harcayacaksınız sorusuna ise Serdal Adalı, “Statla ilgili çok belirsizlikler vardı. Sadece, Fikret Bey’in açıklamalarından bildiğimiz bilgelerle yola çıktık. Sponsor hazırlığı var. Her şeye karşı statta kullanabiliriz diye ihtiyaten aldık. Transferi hiç düşünmedik ama transferi yaparız” yanıtını verdi.

SPONSORLUKLAR NE OLACAK?

“Emirates sponsorluğu doğru mudur?” sorusuna şu yanıtı verdi, “Fikret Bey bu konuda acele etmesin. Basketbolda, voleybolda sponsorlukları 2’şer takımlarla yaptık. Tüm sponsorları, yaptığımız tüm görüşmeleri, zaten bir Beşiktaşlı olarak anlatmam gerek. Vodafone ile iyi niyet anlaşması yapmış. Tek bir firmayla görüşmektense, amaç Beşiktaş’ın menfaatiyse ben de aynı firmayla ben de görüşeceğim. Beşiktaş’ın menfaati ne gerektiriyorsa onu yapmak gerek. Aceleci olmaya gerek yok.”
 
"2 TEKNİK ADAMLA GÖRÜŞÜYORUZ"

Teknik direktör adayı konusunda ise Adalı, “2 tane teknik direktörle görüşüyoruz. Bu konuda da yorum yapmak istemiyorum. Yerli veya yabancı olacak diye bir şey yok; ama 2 tanesiyle görüşüyorum. Taleplere göre de futbolcu ve futbolcu menajerleriyle de görüşüyorum. Bunları açıklamak doğru değil ama içleri rahat olsun. Bu kişilerin iddialı olduğunu biliyorum. Seçimler bittiğinde bu isimleri de açıklayacağım” dedi.

"O KADAR KOLAY TRANSFER YAPAMAYACAKLAR"

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın transfer yaptığını ve kendilerinin devreye girdiği zaman ezeli rakiplerinin rahat olamayacağını vurgulayan Adalı, “Bazı isimlerle onlar da biz de ilgileniyoruz. Onun için rahat olamayacaklar” şeklinde konuştu.

"FEDAYI TARAFTAR YAPTI"

Feda’nın ilk başta güzel başladığını söyleyen Adalı şöyle konuştu, “Feda’yı taraftar değil yönetimler yapar. Yönetimler ağlama yeri değil. Beşiktaş’ın, Galatasaray ve Fenerbahçe ile arasındaki farkın açılması nedeniyle adayım. Cebimizden para vererek değil, kaynak yaratarak Beşiktaş’a projeler sunacağız. İbrahim Altınsay’la 3 defa görüştüm. İlk başta yönetici olmak istemediğini söylemedi. En son 3-4 gün önce tekrar görüştüm. Çünkü yapmak istediğimiz şeylerde İbrahim Bey’le farklı fikirler taşımıyoruz. En son görüşmemizde inşallah seçilirsiniz. Seçilirseniz yanınızdayım dedi. Profesyonel yapıda gel AŞ’nin başına geç dedim. Seçimden sonra tekrar İbrahim Bey’le konuşuruz. Ama fikir olarak Beşiktaş’ın düzlüğe çıkması konusunda hem fikiriz.”

 

Akşam

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.