1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ŞİMDİ DE "LAHMACUN" KRİZİ
ŞİMDİ DE "LAHMACUN" KRİZİ

ŞİMDİ DE "LAHMACUN" KRİZİ

'Lamadjo' diye isim takıp sahilplendiler...

A+A-

Kıbrıs Rum kesimi ile baklava, feta peyniri, kalamata zeytini, hellim peynirinin tescili ile ilgili yaşanan krize şimdi de Ermenistan ile lahmacun krizi eklendi.

Yiyeceklerin tescil sorunu son dönemde ülkeler arasında yeni krizlere neden oluyor. Kıbrıs denilince akla gelen hellim peynirinin Rumlar tarafından tescil ettirilmek üzere AB’ye başvurulması, Türkiye ve KKTC’de büyük bir tepkiye neden olmuştu. İki ülke AB’de bunun önüne geçmek için girişimlerde bulunmuştu. Normalleşme girişimleri sekteye uğrayan Ermenistan ile de yeni bir kriz kapıda.

Haberrus internet sitesinde yer alan haberde, Rusya’nın başkenti Moskova’da açılan “Lamadjo” isimli Ermeni restoranının, mönüsündeki “Lamadjo” yemeği ile dikkat çektiği belirtildi. Lamadjo, lahmacun ile aynı usulle yapılıyor. Zaten lamadjo kelimesi okunurken fonetik olarak da lahmacunu andırıyor. Haberde, Moskova’da iki şubesi bulunan restoranın sahiplerinin, lahmacunun Ermeni mutfağının en popüler yemeği olduğunu savunduğu da iddia edildi.

UNESCO’NUN KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNE ALDIRMIŞTI

Ermenistan ile daha önce de benzer bir konuda tartışma yaşanmıştı. Ermenistan’ın, lavaşı UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldırması üzerine Türkiye devreye girmişti. Türkiye, Azerbaycan, İran, Kırgızistan ve Kazakistan lavaş için birlikte dosya hazırlayarak UNESCO’ya sunmuştu. Dosyayla ilgili nihai karar, 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Etiyopya’da düzenlenecek Somut Olmayan Kültürel Mirası 11. Hükümetlerarası Komite Toplantısı’nda verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.