1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SÜPER LİGİ SARSACAK İDDİA
SÜPER LİGİ SARSACAK İDDİA

SÜPER LİGİ SARSACAK İDDİA

Türk futbolunu önümüzdeki dönemde çok ciddi bir risk bekliyor.

A+A-

UEFA'nın belirlediği ekonomik kriterleri yerine getiremeyen takımlarımız önümüzdeki sezona eksi puanla başlayabilir. İddiaya göre Gaziantepspor'un gelecek sezona -2 puanla başlaması artık kesinleşti.

TRT Spor'da yayınlanan İşte Gool programına konuk olan spor hukukçusu avukat Alpay Köse, önemli iddialarda bulundu. UEFA'nın belirlediği Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde TFF'nin her yıl kulüplere verdiği lisansı bu sezon Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Eskişehirspor alamadı.

Köse bu ayrıntıyı paylaştıktan sonra iddiasını dile getirdi; "Bu sezon 18 Süper Lig takımından 3 tanesi lisans alamadı. Lisans alamayanlara geçen sezon para cezası veriliyordu, önümüzdeki yıllarda ise lige eksi puanla başlayacaklar. Bu kulüplere PTT 1. Lig’de mücadele eden Mersin İdman Yurdu ve Orduspor da eklenebilir. Kriterleri yerine getiremeyen takımların -8, -10 hatta -12 puan ceza alma olasılıkları var."

Avukat Alpay Köse, TFF’den lisans alamayan Gaziantepspor'un ise yeni sezona 2 puanı  silinerek başlayacağının kesinleştiğini iddia etti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.