1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TAKSİM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!
TAKSİM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

TAKSİM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

Gezi Parkı'nda günaydın gazı! Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruba polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti. TOMA ile müdahale edilen eylemcilerden yaralanlar oldu.

A+A-

Taksim Gezi Parkı'nda olaylar yeniden başladı. Yeniden toplanan göstericilere polis müdahale ederken, Maçka Parkı'nda yangın çıktı. Polisin sabah saatlerinde Gezi Parkı'nda nöbet tutan göstericilere müdahalesinin ardından dağılan eylemciler saat 10.00'dan itibaren Divan Kavşağı'nda yeniden toplanmaya başladı. CHP milletvekilleri de eylemcilere destek verdi.

Eylemciler Gezi Parkı'na doğru hareket etmeye başlayınca polis engeliyle karşılaştı. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği eylemciler kaçışmaya başladı. TOMA ile müdahale edilen eylemcilerden yaralananlar oldu. Bazı eylemcilerin polisten kaçarken park halindeki bir TIR'ın altından geçmeye çalıştığı görüldü. Olaylar sırasında polisin attığı bir gaz bombası, yoldan geçen bir aracın camından içeri girdi. Aracının içinde gazdan etkilenen sürücü, hemen dışarı çıktı.

Olaylar devam ederken Maçka Parkı'ndan dumanlar yükseldiği görüldü. Çalılıklardan alevler yükselirken, polis ekipleri TOMA aracıyla yangına müdahale etti.

Mete Caddesi'nde toplanan bir başka grup da etrafı barikatlarla çevrilen parka girmek istedi. Parka giremeyen gruptakilerin oturma eylemi yapması nedeniyle caddede trafik bir süre aksadı. Bir süre oturan eylemcilere caddeden geçen bazı kişiler de destek verdi. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, daha sonra barikatların önünde oturma eylemi yaptı. Gruptakiler, burada bekleyen polislere börek ikram etti. İkramı kabul etmeyen polisler, daha sonra biber gazı karıştırılmış tazyikli su kullanarak grubu dağıttı.

Bu arada çevredeki binalarda bulunan bazı vatandaşlar, polisin müdahelesini cep telefonlarıyla görüntüledi. Polis Gezi Parkı çevresini kuşatarak park içine sivil geçişi yasakladı. Gruptakiler nedeniyle bölgede trafik zaman zaman aksıyor.

Öte yandan Gezi Parkı ve çevresi ise savaş alanına dönmüş durumda. Polisin sabah saatlerindeki ilk müdahalesinin ardından bazı eylemcilerin İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtığı, caddedeki bazı dükkanların camlarının kırıldığı görüldü.

ESNAFTAN POLİSE SERT TEPKİ

Taksim Gezi Parkı'nda günlerdir süren olaylarından ardından bir esnaf, evine ekmek götüremediğini belirterek polis ekiplerine sert tepki gösterdi. Olaylar nedeniyle evine ekmek götüremez hale geldiğini anlatan esnaf, 'Her gün böyle. Artık yeter. Çoluk çocuğuma ekmek götürmek istiyorum. Sizin gazınızdan bıktım. Karşıdakiler de insan, siz de insansınız. Bu böyle olmaz, amirinize söyleyin. Yazıklar olsun' dedi. Toplanan eylemciler ise esnafa alkışlarla destek verdi.

 

Kaynak: Sabah

 

Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.