1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Trump'ın Twitter hesabını kapatan çalışan Türk çıktı
Trump'ın Twitter hesabını kapatan çalışan Türk çıktı

Trump'ın Twitter hesabını kapatan çalışan Türk çıktı

Trump'ın Twitter hesabını kapatan Twitter çalışanı Türk asıllı Bahtiyar Duysak çıktı kimdir?

A+A-

2 Kasım 2017'de Washington saatiyle 19.00 civarında ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel Twitter hesabı 11 dakikalığına kapalı kalmıştı. Trump'ın Twitter hesabı, kimliği belirsiz bir Twitter çalışanı tarafından silinmiş, bu kişi de ABD’de gizli kahraman olarak ilan edilmişti. ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının 2 Kasım'da 11 dakikalığına kapatılmasının ardındaki isim Türkiye asıllı Bahtiyar Duysak çıktı. Türkiye asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, Trump'ın hesabını nasıl kapattığını anlattı.

2 Kasım'da ABD Başkanı Donald Trump'ın kullandığı kişisel sosyal medya hesabı 11 dakikalığına Twitter tarafından kapatılmıştı. Şirket daha sonra yaptığı bir başka açıklamada "Öğrendik ki Twitter'ın müşteri destek ekibinden perşembe işteki son günü olan bir çalışanımız tarafından Trump'ın hesabı kapatıldı." ifadelerini kullanmıştı. Trump’ın hesabını silip ayrılan kişi meğerse Türk asıllı bir Alman vatandaşı olan Bahtiyar Duysak’ın ta kendisiymiş.

bah.jpg

Twitter'ın Trump'ın paylaşımları nedeniyle binlerce kullanıcısından şikayet aldığı ve kullanıcıların Trump'ın hesabının kapatılmasını istediği defalarca ABD medyasına konu olmuştu.

BAHİYAR DUYSAK TRUMP'IN HESABINI NASIL KAPATTIĞINI ANLATTI

bah1.jpg

Buna neden olan kişi olan Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, konu ile ilgili ilk defa konuştu. Trump'ın Twitter hesabını kapatan adam Bahtiyar Duysak TechCrunch'a özel röportaj verdi. Öğrenci vizesi ile ABD'de bulunan Duysak, Twitter'da müşteri desket biriminde çalışıyordu. Duysak açıklamasında Trump'ın hesabını askıya almasının bir hata sonucu yaşandığını açıkladı. Duysak hatasını konunun sosyal medyada konuşulması ile fark ettiğinin de altını çizdi. Almanya'ya geri dönen Duysak, teknoloji sektöründe bir kariyer hedeflemediğinin de belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.