1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TÜRKİYE CUMHURİYETİ 90 YAŞINDA
TÜRKİYE CUMHURİYETİ 90 YAŞINDA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 90 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ıncı yıldönümü, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de de törenlerle kutlanıyor.

A+A-

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANIYOR

TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ AKÇA BU AKŞAM ELÇİLİKTE RESEPSİYON VERECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ıncı yıldönümü, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de de törenlerle kutlanıyor.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın dün Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndan yaptığı konuşma ve 21 pare top atışı başlayan kutlamalar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ikametgâhında bu sabah da tebrik kabulü yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça bu akşam da saat 19.00’da elçilikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu verecek.

LEFKOŞA VE DİĞER İLÇELERDEKİ TÖRENLER

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün Lefkoşa’da ilk tören, saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda saat 10.00’da başlayacak ikinci törende, İstiklal Marşı okunduktan sonra tören birlikleri denetlenecek; halkın bayramı kutlanacak. Tören, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir subayın ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasının ardından resmigeçit ile sona erecek.

Lefkoşa’da saat 19.00’da Dereboyu’nda GKK Bando Konseri gerçekleştirilecek.

Gazimağusa’da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk tören, saat 15.00’te Zafer Anıtı önünde yer alacak. Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören ise 15.30’da başlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Girne’de de tören düzenlenecek. Atatürk Anıtı önündeki tören saat 15.30’da başlayacak.Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı bandosu da saat 15.00’te aynı yerde konser verecek.

Güzelyurt’taki ilk tören, Atatürk Anıtı önünde saat 14.30’da yapılacak. Müze önündeki ikinci tören ise saat 15.00'te başlayacak.

İskele’deki tören, Ecevit Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 15.00’de yapılacak.

Cumhuriyet Bayramı Lefke'de de Atatürk Anıtı önünde saat 09.45’de düzenlenecek törenle kutlanacak.

Mehmetçik'te ise, Ecevit Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 09.30'da tören düzenlenecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.