1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. "TUTKULU BİR ERKEK OLURDUM"
"TUTKULU BİR ERKEK OLURDUM"

"TUTKULU BİR ERKEK OLURDUM"

“Altı aylığına erkek olup onların dünyasını yaşamak, kafa yapılarını anlamak hoş olurdu. Erkek olsam, tutkulu ve romantik bir erkek olurdum”

A+A-

Hande Ataizi bir dergi için en maskülen haliyle objektif karşısına geçti. Başarılı oyuncu, çekim sonrası verdiği röportajda, “Altı aylığına erkek olup onların dünyasını yaşamak, kafa yapılarını anlamak hoş olurdu. Erkek olsam, tutkulu ve romantik bir erkek olurdum” dedi.

Erkek olarak doğmayı ister miydin? Erkek olsan, nasıl bir erkek olurdun?               

- Kadın, tutkulu ve komplike bir varlık. Genel anlamda da daha kırılgan ve duygusal erkeklere göre. Erkek olarak doğmak istemezdim ama bir altı aylığına erkek olup onların dünyasını yaşamak, kafa yapılarını anlamak hoş olurdu. Erkek olsam, (karakterim değişmeyecekse) tutkulu ve romantik bir erkek olurdum.

Yeni dünyada cinsiyetler birbirine girdi. Kadınlar erkek, erkekler kadın davranışları sergiliyor. Neye bağlıyorsun bu durumu?

- Kadınlar eski dönemlerden itibaren pasifize edildi. Hiçbir zaman potansiyellerini ve yaratıcılıklarını kullanma fırsatı bulamadılar. Artık bu durum değişti. Biz kadınlar, birey olarak kendi kimliğimiz ve mesleğimizle kendi hayatımızın sorumluluğunu tek başına alabildiğimizi kanıtladık. İtaatkar genler yavaş yavaş değişime uğradı. Ama bu çok ince bir çizgi. Kadın, kadınsı özelliklerini kaybetmemeli. Bazen tek başına verilen mücadelede yoruluyorsun. Armut piş ağzıma düş rolünü üstlenmediysen, gelecek kaygısı ve endişeler seni ister istemez hayata karşı sertleştiriyor.

Peki, bu durumda kadın-erkek eşitliğinin son dönemdeki durumu nasıl sence?

- Artık kadınlarda Meclis’te, büyük şirketlerin başında önemli roller oynuyor. Haklarını bilen ve savunan bir yeni nesil var. Eşit veya üstün olması artık çok önemli değil. Bunlarla kafayı yormayıp yola devam etmek lazım.

ŞİDDET GÖRMEDİM AMA ŞAHİT OLDUM

Kadına şiddet konusunda görüşlerini alabilir miyiz? Hiç şiddetle karşılaştın mı?

- Bu zamana kadar hiçbir şiddetle karşılaşmadım. Fakat gerek yaptığım programlarda gerekse etrafımda birçok kez şahit oldum bu duruma. Ülkemizde birçok kadın maalesef şiddete maruz kalıyor. Bunlar ekonomik sebepler ve toplum baskısıyla örtbas ediliyor. Çaresizlik çok kötü bir şey. Devletimiz bu konuda sığınma evleri açarak destek olsa da ben her zaman kadınların bir mesleği, ufak da olsa geliri olması gerektiğine inanıyorum.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.