1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÜÇ BAKANIN OĞLUNA KARAR!!
ÜÇ BAKANIN OĞLUNA KARAR!!

ÜÇ BAKANIN OĞLUNA KARAR!!

17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan 14 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken 7 kişi de savcılıktan serbest kaldı

A+A-

Savcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Bakan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Bayrakta ile Reza Zarrab'ı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. En çarpıcı detay ise savcıların tutuklama talebini oy birliği ile almaları oldu.

17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan 14 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken 7 kişi de savcılıktan serbest kaldı. Cemalettin Habbani, Murat Yılmaz, Mustafa Behçet Kaynar, Ercan Sagin, Yücel Özçelik, Adem Delgeç ve Halil İbrahim Akkaya serbest bırakıldı. Soruşturmada dün de 13 kişi emniyetten, 2 kişi de savcılıktan serbest bırakılmıştı.

Tutuklanması istenen şüpheliler arasında Barış Güler, Kaan Çağlayan, Reza Zarrab, Abdullah Bayraktar ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan da var.

Söz konusu soruşturma dosyasında 21 şüpheli bulunuyordu. 

DEMİR'E TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılar Fatih Belediyesi ile ilgili soruşturmada Belediye Başkanı Mustafa Demir'in tutuklanmasını istedi. Demir tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Fatih Belediyesi konulu soruşturmada, Başkan Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edili. 5 kişi serbest bırakıldı. 1 kişi adli kontrol talebi ile serbest bırakıldı. Dosyada toplam 27 kişi şüpheli sıfatı ile bulunuyor.

SAVCILAR OY BİRLİĞİYLE TUTUKLAMA İSTEDİ

Ali Ağaoğlu soruşturmasını Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç, Fatih Belediyesi ve Reza Zarrab’ın başında olduğu rüşvet ve kara para aklama iddiasıyla ilgili soruşturmayı ise Celal Kara yürütüyordu.

İş yoğunluğu nedeniyle bu iki savcıya yardımcı olması için görevlendirilen Cumhuriyet savcıları Mustafa Erol ve Ekrem Aydıner, 3 soruşturmaya iki savcıyla birlikte müdahil oldu.

Başsavcı Turan Çolakkadı soruşturmayla ilgili gönderdiği yazıda, hukuki muhalefet halinde iki savcının oyunun yeterli olacağını bildirmişti. Bu talimatın soruşturmanın önüne geçtiği iddia edilmiş ve tartışmalar yaşanmıştı. Savcılık sorgularından sonra iki bakanın oğlu ve Reza Zarrab tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilirken, kararda 3 savcının oy birliği vardı.

HÜRRİYET

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.