1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. VE TURİZM DEVİNE YASAK BAŞLADI
VE TURİZM DEVİNE YASAK BAŞLADI

VE TURİZM DEVİNE YASAK BAŞLADI

Booking.com'dan ilk açıklama az önce geldi.

A+A-

Booking hakkında TURSAB'ın başvurusu üzerine mahkemenin kapatma kararı vermesinin ardından bugün itibariyle Türkiye içindeki otellere yönelik operasyonlar durduruldu.

Booking.com sitesine girip rezervasyon yapmaya çalışanlar şu anda Türkiye'den hiç bir tesise ulaşamıyor, yurtdışındaki oteller ise ulaşılabilir durumda. Öte yandan booking.com'dan da yasakla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti.

Söz konusu mahkeme kararının ardından bugün booking.com üzerinden Türkiye içinde rezervasyon yapmak isteyenler, istedikleri tesislere ulaşamadıklarını gördü. Site üzerinden arama yapıldığında, ilgili bölge ile ilgili tesis çıkmıyor ve hata mesajı alınıyor.

Ekranda aşağıdaki şekilde bir görüntü çıkıyor.

1-20170330123942.jpg

YURTDIŞINA REZERVASYON SERBEST

Öte yandan Türk kullanıcılar yurtdışındaki otellere rezervasyon yapmak istediğinde ise sitenin çalıştığı ve bir problem olmadığı görülüyor. Örneğin Venedik'le ilgili otel arandığında aşağıdaki ekran görüntüsü geliyor.

2-728.jpg

BOOKING.COM'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Booking.com karara karşı olduğunu ve temyize götüreceğini belirtti.

Açıklamada, "Bir elektronik ticaret ve teknoloji şirketi olarak, Türk müşterilerin tüm dünyadan karşılaştırmalı konaklama ve rezervasyon yapmalarını şeffaf ve kolay bir platformda sunarak pazarda sağlıklı bir rekabetin oluşmasına katkıda bulunuyoruz" denildi.

Ayrıca, Booking.com'un 13.000 Türk işletmesinin müşterilerine konaklama hizmeti sunmasına yardımcı olunduğu da belirtildi.

ÖNCEDEN REZERVASYON YAPTIRANLAR NE OLACAK?

Şimdiye kadar booking.com aracılığı ile yapılan rezervasyonlarda bir sorun olmayacak.

Bir sonraki duruşma ise 6 Haziran tarihinde görülecek.

KAÇ KİŞİ KULLANIYOR?

Booking.com'u Türkiye'de kullanan kişi sayısı ocak ayında aylık bazda 1 milyon 806 bin 349 kişi.

Her bir ziyaretçi ortalama 16 otel görüntülüyor ve ayda toplamda 1.8 milyon kişi 28 milyon 747 bin 887 sayfa geziyor

Bir kişi ortalama 30 dakika booking.com sayfasında kalıyor

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.