1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Whatsapp'ta Bir Yılı Dolduranlar...
Whatsapp'ta Bir Yılı Dolduranlar...

Whatsapp'ta Bir Yılı Dolduranlar...

Cevabı siz verin...

A+A-

Facebook Messenger mı Whatsapp mı?

Facebook'un Messenger'ı mı daha iyi, yoksa WhatsApp mı? İşte ikili arasındaki farklar...

Son dönemin en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp ve Facebook Messenger, WhatsApp'a sesli arama özelliğinin de eklenmesiyle birbirlerine iyice benzer bir hale geldiler. Peki iki hizmetin arasında hangi farklar var ve hangisi daha iyi? Karşılaştırmamız, hangisinin size göre olduğunu karar vermenize yardımcı olabilir.

Hem WhatsApp, hem de Facebook Messenger, çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. WhatsApp dünya çapında 700 milyon kullanıcıya sahipken Facebook Messenger, yaklaşık 500 milyon kullanıcısıyla rakibine oldukça yakın. Vurgulanması gereken bir nokta ise iki uygulamanın da çok uzun süredir piyasada olmaması.

Her iki hizmet de mesaj, dosya gönderme gibi özelliklere sahipler ve her ikisi de "oturumu kapat" seçeneğinden yoksun. Peki aralarındaki farklar hangileri?

WhatsApp'a kaydolmak oldukça kolay bir iş, tüm yapmanız gereken uygulamayı yüklemek ve telefon numaranızla kaydolmak. Bunun ardından uygulama, telefon defterinizi tarıyor ve mevcut WhatsApp kullanıcılarını kişi listenize ekliyor.

Facebook Messenger'ı kullanmak için ise bir Facebook hesabına ihtiyacınız var. Ancak Messenger, telefon numaranızı kullanmanızı şart koşmuyor.

İki uygulama arasındaki bir başka önemli fark, WhatsApp'ın ücretsiz indirilebilmesine rağmen, sadece 1 yıl ücretsiz kullanılabilmesi. 1 yılı doldurduktan sonra uygulamayı kullanmaya devam edebilmek için her sene 0,99 dolar ödemeniz gerekiyor. Facebook Messenger ise onu ne kadar kullanırsanız kullanın, sizden hiçbir ücret talep etmiyor.

Üçüncü önemli fark, WhatsApp ile videolu mesajlar gönderebilirken, aynısını Facebook Messenger ile yapmanızın mümkün olmaması.

Belki de en önemli fark, WhatsApp'ın uçtan-uca şifreleme sayesinde Facebook Messenger'a göre çok daha güvenli olması. Buna karşın Facebook Messenger, Facebook hesabınızın taşıdığı risklerin aynısını taşımaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.