1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yenibosna saldırganı yakalandı!
Yenibosna saldırganı yakalandı!

Yenibosna saldırganı yakalandı!

Linç Ediliyordu!

A+A-

İstanbul Yenibosna'da dün öğle saatlerinde gerçekleşen patlamanın ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... PKK'nın saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü olmasının ortaya çıkmasının ardından gece saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi ve Bahçelievler Askerlik Şubesi yakınında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişinin yaralandığı olayı gerçekleştiren PKK’lı teröristin de aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı.

KENDLERİNE AİLE SÜSÜ VERİP KAÇACAKLAR

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemesi sonucu patlayan motosikletin sahibine ulaştı. Polis ekipleri, motosiklet sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına alarak Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirerek sorguya aldı. Motosiklet sahibi yapılan sorgulamasında motorunu bir arkadaşına ödünç verdiğini söyledi. Bunun üzerine kimliği tespit edilen kişinin PKK terör örgütü üyesi olduğu belirlenerek çalışma derinleştirildi. Şüphelilerin verdiği ilk bilgiler doğrultusunda PKK’lı bombacının bazı kişilerle birlikte kendilerine aile süsü vererek bir otomobille Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

ÖZEL EKİP BOMBACIYI SAHTE KİMLİKLE AKSARAY’DA YAKALDI

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan özel bir ekip PKK’lı bombacının da aralarında bulunduğu 1’i kadın 3 kişinin bulunduğu otomobili yakalamak için İstanbul’dan yola çıktı. PKK’lı bombacı ve yanındaki kişilerin bulunduğu otomobil Aksaray ilinde, İstanbul’dan gelen özel ekip tarafından durduruldu. TEM ekipleri araçta bulunan bombacı ve diğer 2 kişiyi gözaltına aldı. Bombacının üzerinde çıkan kimliğin sahte olduğu belirlendi. Polis ekipleri otomobilde yaptığı aramalarda ’Glock’ marka bir tabanca ele geçirdi. Yakalanan bombacının da aralarında bulunduğu 1’i kadın 3 kişi İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilmek üzere yola çıktı.

ybosna.jpg

LİNÇ EDİLİYORDU

Polis ekiplerince durdurulan bir araçta gözaltına alınan Ekrem G, Felek G. ve Serdar G, emniyetteki işlemlerinin ardından Aksaray Devlet Hastanesine götürüldü.

Çevredeki vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilere, hastaneden çıkartılırken tepki gösterdi.

BOMBACIYA YARDIM EDENLERE OPERASYON

Polis ekipleri patlamayla bağlantısı olduğunu belirlediği şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışmalar ve opasyonlar devam ediyor.

OTOMOBİLİN PLAKASININ SAHTE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Aksaray'da şüphe üzerine durdurulan ve İstanbul Yenibosna'daki bombalı motosikletle düzenlenen saldırının failleri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişinin yakalandığı otomobilin plakasının sahte olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin yakalandıkları 34 VJ 4277 plakalı aracın, gerçek plakasının 34 GJ 4277 olduğu belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.