1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. YOLSUZLUK VE RÜŞVET
YOLSUZLUK VE RÜŞVET

YOLSUZLUK VE RÜŞVET

KKTC'nin devlet kurumları ve yolsuzlukları...

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti Kurucu Başkanı Tözün Tunalı, devlet kurumlarıyla ilgili ortaya atılan “rüşvet” ve “yolsuzluk” iddialarının, halk adına aydınlatılmasını ve hesabının sorulmasını istediklerini belirtti.

Tunalı yazılı açıklamasında, son günlerde resmi kuruluşlar içerisinde yaşanan yolsuzluk olaylarıyla ilgili açıklamalar yapıldığını, bunlara bakıldığında “halkın öz varlıkları olan bu kurum ve kuruluşların pervasızca kullanıldığı ve büyük rüşvet olaylarının döndüğünün görüldüğünü” savundu.

Dün eski Sayıştay Başkanı ve şimdiki KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in yaptığı açıklamanın “kanlarını dondurduğunu”, açıklamada UBP dönemine ait suçlamaların bulunduğunu, iddiaların ortaya atıldığını, ayrıca yine UBP dönemine ait olmak üzere Karayolları Dairesi ile ilgili de iddialar olduğunu ifade eden Tunalı, bu konuda Sayıştay’ın araştırma yaptığı ve konunun çok ciddi boyutlarda olduğunun görüldüğün dile getirdi.

Tunalı, mevcut hükümetin de Bakanlar Kurulu kararları ile ihalesiz işler verdiğini savunarak, “Biz halkımız adına bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Artık kimsenin devletin değerlerini şahsi çıkarları için kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz. KKTC’yi yaşatmak istersek bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiği inancındayız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.