1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Zarrab'ın ifadesini çürütecek sürpriz tanık!...
Zarrab'ın ifadesini çürütecek sürpriz tanık!...

Zarrab'ın ifadesini çürütecek sürpriz tanık!...

Zarrab'ın ifadesini çürütecek sürpriz tanık!...

A+A-

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının delinmesine ilişkin New York’ta devam eden duruşmanın 13’üncü gününde tek sanık olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için Türk Hava Yolları’ndan bir uzman tanıklık yapacak.  Atilla’nın avukatları bu sayede İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın Hakan Atilla aleyhindeki iddialarının örtüşmediğini savunacak.

Dün avukatları Hakan Atilla’nın tanık kürsüsünde ifade vereceğini açıklamıştı. Ancak savcılığın Atilla’nın FBI tarafından tutuklanmasından sonra kaydedilen yaklaşık 1 dakikalık videosunu delil olarak göstermek istemesi üzerine savcılık sunumunu tamamlayamadığı için avukatlar savunmaya başlayamadı.

Avukatları Atilla’nın sorgulanma videosunda görülen FBI ajanı Jennifer McReynolds’un tanık olarak kürsüye çıkarılmasını talep etti, ancak ABD Adalet Bakanlığı izin vermedi. Bunun üzerine avukatlar dün Hakim Richard Berman’a sınırlı derecede ifadesi alınması için dilekçe verdi. Ancak Berman, akşam saatlerinde bu başvuruyu reddetti.

HATALI DURUŞMA KARARI BUGÜN

Atilla’nın avukatları, savcılığın tanığı 17 Aralık soruşturmasının operasyon amiri eski yardımcı komiser Hüseyin Korkmaz’ın tanıklığa aykırı aşırı beyanları, yorumları, soruşturma sırasında sadece mali şubedeki ofisinde olması, olay yerlerinde tanıklık yapmamış olması ve başsavcılığa verdiği delilleri Türkiye’den çaldığını kabul etmesi üzerine, avukatlar bunların kabul edilemeyeceğini ileri sürerek hatalı yargılamadan davanın düşmesini istemişlerdi.

Hakim Berman’ın bu konudaki kararını bugünkü oturumun açılışında vermesi bekleniyor.

KİM YALAN SÖYLÜYOR?
IFrame

Hakan Atilla’nın avukatları, müvekkillerinin aleyhine savcılığın sunduğ en önemli delil olan 297 no’lu tape ve ses kaydına ilişkin Reza Zarrab’ın mahkemede verdiği ifadeyi Türk Hava Yolları’ndan bir bilirkişi ile bugün çürütmeyi hedefliyor.

'HAKAN BEYE EMİR VERDİ' İDDİASI

Zarrab, itirafçı olarak oturduğu tanık kürsüsünde, yardımcısı Abdullah Happani ile 10 Nisan 2013 tarihli “Atilla taş koydu” diye bilinen 279 no’lu tape ve ses kaydına açıklık getirirken şu ifadeleri kullanmıştı;

“Bankadan (Halkbank) çıktıktan sonra görüşmenin özetini anlatıyorum. Süleyman Aslan’ın benim yanımdan Atilla’yı aradığını söylüyorum. “Yapacaksınız bu işi” dedi diyorum. Hakan Atilla’nın taş koyduğunu engellediğini söylüyorum.
Yani o gün içersinde Atilla bey işlemin olmaması için taş koyuyordu. Bu yüzden Süleyman Aslan’la konuştum ve Atilla’nın bu işten hiç haberi olmadığını söyledim. Kendisi benim yanımdan Atilla’ya telefon açtı, Hakan Bey’e işlemin yapılması konusunda bilgi verdi. Hakan Bey de istenileni yerine getirdi.”
 
ATİLLA KONUŞAMAZDI, BARCELONA UÇAĞINDAYDI

Zarrab, ifade verdiği ikinci gün tapelerin kendi konuşmalarının içeriğini doğru olarak yansıttığını kabul etmiş ve Avukat Fleming’in Halkbank ile yaptığı işlemler kapsamında “Hakan Atilla taş koydu dediniz, doğru mu” sorusunu “Doğru” diye karşılık vermişti. Zarrab, “Süleyman Aslan, sizin yanınızda Hakan Atilla’yı arayıp, bu işi yapacaksın dedi, doğru mu” şeklindeki soruya da “Evet doğru” karşılığı vermesine rağmen, Atilla’nın 10 Nisan günü o saatte Süleyman Aslan ile telefonda konuşabilmesinin imkansız olduğu çünkü aynı saatte akşam 17.00’de THY’nin Barcelona uçağında olduğu mahkemeye gelen bilirkişi tarafından belirtilecek. Avukatlar Zarrab’ın teyit ettiği o tarih ve saatte Hakan Atilla ile Süleyman Aslan’ın asla konuşmadığını savunuyorlar.

DELİL YETERSİZLİĞİ

THY’den gelecek bilirkişinin uçuş raporlarında Atilla’nın bu görüşmeye katılamayacağını belirtmesi durumunda ya Zarrab yalan beyanda bulunduğu için başsavcılıkla yaptığı anlaşma değerini kaybedecek ya da Süleyman Aslan’ın Zarrab’a yalan söylediği yönünde Zarrab’ın avukatları bir argüman başlatacaklar. Hakan Atilla’nın avukatları, bu durumda delil yetersizliğinden derhal davanın düşmesini talep edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.