1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zor Dostum Zor
Zor Dostum Zor

Zor Dostum Zor

Güntekin Onay, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını değerlendirdi.

A+A-

F.BAHÇE kadar düşük pas yüzdesine sahip büyük bir takım Avrupa’nın hiçbir liginde yok. Özellikle iç sahada zorlanmasının nedeni bu. Orta sahanın merkezindeki futbolcuların kararları, top kullanma becerisi ve topu oyuna sokma hızları son derece yetersiz. Bu kadronun kalitesi tartışmaya çok açık. Lakin içerde Kayseri ve Alanya gibi takımları yenemeyecek kadar da kötü değil.

ADVOCAAT basın toplantılarında sürekli imalarda bulunuyor. Kadronun yetersizliğinden yakınıyor ancak saha içi organizasyonunda da ciddi eksikler var. Her şeyden önce takım mesafesi çok uzun. Bu da Advocaat’ın suçu. Alan parselizasyonu, yapılan presin niteliği de yetersiz. Herşey doğaçlama. Takım oyunundan, yardımlaşmadan, birlikte hareket etmekten bahsetmek mümkün değil.

SÜREKLİ GOL YİYORLAR
DURUM böyle olunca da iş bireysel becerilere kalıyor. Peki kimin bireysel becerisine? Emenike kalitesi tartışalacak bir oyuncu. Ayaklarından çok elleri çalışıyor. Her pozisyonda 2’li mücadelelerde rakiplerini itiyor. Takım arkadaşlarıyla saha içi iletişimi eksik bir futbolcu. Van Persie fizik olarak güçsüz. İstediklerini yapamıyor. Volkan Şen, gol atacak veya asist yapacak diye heyecan yaratıyor ama bu sezon 7 maçta golü yok. Milli maçtan sonra da yazdım, ‘23 kez milli olmuş golü yok’ diye. Pozisyona giriyor ama atamıyor. Volkan Şen maalesef bu. Bu kadar meziyetli bir futbolcunun bunu gol ve asistlere yansıtamaması çok ilginç.

SARI-lacivertli takımla ilgili ilginç olan bir diğer detay da gol yemediği maç yok. Savunmanın önünde 2 defansif orta alan; 2 uluslararası stoper ve iyi bir kaleci var ama her maç gol yiyen bir takım ve pozisyon veren bir ekip var. Bu durumun nedeni de F.Bahçe topa yüksek oranda sahip olamadığı için rakibin oynamasına izin veriyor. Alanyaspor, İstanbul deplasmanında F.Bahçe kadar pas yapmamalı. Fakat yapıyor.

LİGİN 7. haftası. 8 puan fark var. Bu orta sahayla bu forvet hattı ile ve bu saha içi organizasyonu ile F.Bahçe’nin işi zor gözüküyor.

Vatan Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.