1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 EKMEĞE MUHTAÇ HALE GELDİLER!
1 EKMEĞE MUHTAÇ HALE GELDİLER!

1 EKMEĞE MUHTAÇ HALE GELDİLER!

Sefilleri oynuyorlar!

A+A-

Yenierenköy Belediyesi çalışanları 4 aydır maaş alamadığı için, aileleriyle birlikte bir ekmeğe muhtaç hale geldi

Ayşe BULUT

Yenierenköy Belediyesi çalışanları 4 aydır maaş almadığı için aileleriyle birlikte çok zor durumda.

Belediyenin kapısına kilit vurulmasıyla birlikte her türlü hizmetin durduğu Yenierenköy ve belediyeye bağlı 12 köyde ayrıca çöpler dağ gibi büyüdü.

4 aydır ödenemeyen çalışanlar, aileleriyle birlikte sefilleri oynuyor. Evlerine ekmek götüremeyen çalışanların aile ve yakınları çok güç durumda olduklarını belirterek, yetkililerin en kısa zamanda bu soruna kesin çözüm bulmalarını istedi.

Mağdurlar ne dedi? Mağdurlar ne dedi?

Mağdurlar ne dedi?

Ayşe Körük:

“İki çocuğum üniversitede okuyor. Çocuklarıma harçlık gönderemiyorum. Evde ekmek yapmaya unum kalmadı. Arkadaşlardan borç alarak un aldım. Karpaz bölgesi mahrumiyet bölgesi. Karpaz’ı sadece oy potansiyeli olarak görüyorlar. Aybaşı elektriğim de kesilecek, bin TL borç birikti. Karanlıkta kalacağız.  Yeşilköy’de eşimin borç almadığı kimse neredeyse kalmadı. Bakkala gidecek durumumuz yok. Eşim bir ay değil, tam 4 aydır maaş almıyor, dile kolay. Sıkıntıdan, stresten eşim hasta oldu. Ben kalp, tiroit ve tansiyon hastasıyım. Ne doktora gidecek, ne de ilaç alacak para var. Oy zamanı bizden nasıl oy isteyecekler? Artık yeter, dayanacak gücümüz kalmadı.”

Selma Şen:

“Arabamız vardı. İmkansızlıklar nedeniyle sattık. Üniversitede çocuk okuyor, harçlık gönderemiyoruz. Lisede okuyan çocuğum, hem okuyor, hem çalışıyor. Ben çocuğuma para vereceğime, çocuğum bana veriyor. Bu ne kadar acı biliyor musunuz? Kayınvalidem hasta oldu, doktora götürdük, para yok. Şeker hastasıyım, ilaç alamıyorum. Köyde borçlanmadığımız insan kalmadı. Dışarı çıkacak yüzümüz yok. Herkese borçluyuz. Evde olan hayvanlarımızı satıp ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Yetkililer, bir an önce bu soruna kalıcı bir çözüm bulsun, çünkü çok güç durumdayız.”

Esma Şahin:

“Üç çocuk okuyor. Eşim 4 aydır maaş almıyor. Yumurta satarak çocuklarımı geçindiriyorum. Kocam belediyeye boşuna gidip geliyor. Belediyeye gidecek benzin parasını bile zor buluyoruz. Çocuklarıma okul harçlığı bulup veremiyorum. Elektrik, bakkal borcu aldı başını gitti. Bakkala gidecek yüzümüz kalmadı. Çocuklar ayakkabı istiyor alamıyoruz. Çocuktur anlamıyor. Ya bu belediyeyi kapatsınlar, ya da düzeltsinler. Çünkü artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yetkililer bir an önce bu soruna bir çözüm bulsun.”

Hacer Soytürk:

“4 aydır maaş yok. Ramazan geliyor. Para yok, pul yok. Bakkala borç aldı başını gitti. Bakkal 15 günlük veresiye veriyor. O da haklı, artık bakkala gidecek yüzümüz kalmadı. 4 çocuk, iki de biz, 6 kişi. Evde un yok, ekmek yapamıyoruz. Yetkililer bu Ramazan gününde gelip de halimizi görsünler. Bakıcılık yapıyorum birkaç saatliğine bir miktar para alıyorum da elektrik parasını ödemeye çalışıyorum. Elektrik de kesilirse, iyi, kötü buzdolabımızda bir şeyler var, onlar da bozulacak. Şeker hastasıyım, her ay doktora gitmem gerekiyor, gidemiyorum. Yetkililer bir an önce kesin çözüm bulsun ki biz de aybaşı bir maaş alıp, yiyelim herkes gibi.”

Fatoş Aydener:

“Yakınlarımız belediyede çalışıyor. Belediye 4 aydır maaş ödeyemedi. Çalışanlar çok güç durumda, evlerine ekmek götüremiyorlar. Çoğunun bankalara borcu var. Banka borçları çalışanları yedi. Yetkililer bir türlü çözüm bulamadı. Belediye kapısına kilit vuruldu. Çalışanlar yine parasız, bakkal borçları aldı başını gitti. Kimi çalışan sadece belediyeden aldığı maaşla geçiniyor. 4 aydır maaş almadıklarından dolayı çok güç durumdadırlar. Belediye çalışanlarının çoğunun çocuğu okuyor. Çocuklarına harçlık veremiyorlar. Kimi çocuğunu okuldan almak zorunda kaldı. Kimi çalışanın elektriği kesildi. Artık yeter, yetkililer bu soruna bir çözüm bulsun.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.