1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 GRAM HİNTKENEVİRİNE 6 AY HAPİS…
10 GRAM HİNTKENEVİRİNE 6 AY HAPİS…

10 GRAM HİNTKENEVİRİNE 6 AY HAPİS…

10 gram hintkenevirine 6 ay hapis…

A+A-

Ercan’dan 6 Şubat tarihinde KKTC’ye giriş yapmak için muhaceret işlemlerini beklediği sırada narkotik detektör köpeğine yakalanan ve iç çamaşırında 10 gram 391 miligram uyuşturucu bulunan sanık Semih Balçık, 6 ay hapse mahkûm edildi.

Evrim Kamalı
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu’ suçlarından yargılanan Semih Balçık’ın davası karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay, sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm etti.

“İÇ ÇAMAŞIRINDA 10 GRAM UYUŞTURUCU”
Mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Kıdemli Yargıç Esendağlı, sanığın 6 Şubat tarihinde KKTC’ye giriş yapmak için muhaceret işlemlerini beklediği esnada narkotik detektör köpeğinin tepki vermesine üzerine yapılan aramada iç çamaşırında 10 gram 391 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

“SUÇUNU KABUL ETTİ”
Esendağlı, sanığın suçunu kabul ettiğini ve yazılı davasına kabul yönünde beyanda bulunduğunu belirtti. Sanığın 9 Şubat tarihinde teminata bağlandığını ancak şartları yerine getiremediği için cezaevine gönderildiğini ifade etti. Sanığın 25 yaşında, evli, bir çocuk babası olduğunu, KKTC’de sabıkası bulunmadığını, pişman olup özür dilediğini kaydeden Esendağlı, bu hususların sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

“6 AY HAPSE MAHKÛM EDİLDİ”
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığı yargılandığı uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve bu amaçla 6 ay süre ile hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını söyledi.

Detay

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.