1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 113 BİNDE BİR HATA!
113 BİNDE BİR HATA!

113 BİNDE BİR HATA!

Cinsiyeti hatalı yazılan vatandaşa bedava yeni kimlik verilecek

A+A-

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na bağlı Nüfus Kayıt Dairesi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartını yenileyen bir vatandaş, kartını eline alınca şaşkına döndü. Daha önceki kimlik kartında, hatalı olarak cinsiyeti ‘erkek’ yazılan Sinem Kuyucuoğulları, yeniden kimlik bilgilerinin yer aldığı formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmasına rağmen kimlik kartında aynı hatayla karşılaştı.

Sinem Kuyucuoğulları, 2007 yılında yenilediği kimlik kartının cinsiyet bölümüne ‘Erkek’ yazıldığını belirterek, bu hatayı düzeltmek için ikinci kez kimlik kartını yenilemek zorunda kaldığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde yeniden Nüfus Kayıt Dairesi’ne başvurduğunu ve yeni bir form doldurduğunu söyleyen Kuyucuoğulları, yine aynı hatanın yapılmasından dolayı kızgınlığını dile getirdi.

Sinem Kuyucuoğulları, “Nüfus Kayıt Dairesi’ndeki bazı memurlar baştan savma iş yapıyor. Kimlik kartıma ‘erkek’ yazanlar, yarın askere de çağırırlar” yorumunu yaptı. Daire: 4 yılda 113 bin kimlik değişimi yapıldı, bir tek hata oldu

Nüfus Kayıt Dairesi yetkilileri, Sinem Kuyucuoğulları’nın 2007 yılında çıkardığı kimlik kartında erkek olarak yazılarak hata yapıldığını ve Kuyucuoğulları’nın 2013 yılına kadar bu kimliğini kullandığını belirtti.

Daire yetkilileri, Kuyucuoğulları’nın 2013 yılında daireye başvurduğunu ve doğum belgesi ile sistemin veri tabanında gerekli düzeltmeler yapıldığını ancak daktiloda yapılan işlemde eski kimliğine göre erkek olarak yazıldığını, kontrol biriminde de gözden kaçtığını açıkladı.

Yetkililer, Sinem Kuyucuoğulları’nın kimliğinin herhangi bir ücret alınmadan yenileneceğini belirterek, 4 yılda 113 bin kimlik değişimi ve yenilenme yapıldığını ve bir tek hata olduğunu kaydetti.  

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.