1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ…
12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ…

12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ…

Meclis Başkan Yardımcısı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel, “12 Mayıs Hemşireler Günü” ve “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası”nı kutladı;

A+A-

ÜSTEL HEMŞİRELER GÜNÜ VE HAFTASINI KUTLADI

Meclis Başkan Yardımcısı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel, “12 Mayıs Hemşireler Günü” ve “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası”nı kutladı.

Ünal Üstel, “12 Mayıs Hemşireler Günü” ve “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası” nedeniyle yayımladığı mesajda, hemşirelerin ülkenin her köşesinde, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturduğunu belirtti.

Üstel, hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs’ın Hemşireler Günü, bugünü takip eden haftanın ise Hemşireler Haftası olarak kutlandığını anımsattı.

Hemşirelerin, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, şefkatle, sabırla, her türlü özveri, gayret, sevgi ile kutsal ve onurlu bu mesleği icra etmeye çalıştıklarını vurgulayan Üstel, hemşirelerin aldıkları eğitim ve görev anlayışıyla, sağlık sorunları olan vatandaşlara umut,  yaşama sevinci kazandırabilmek için gece gündüz demeden özveriyle çalıştıklarını kaydetti.

Üstel, sağlık hizmetinin sunumunda çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirttiği hemşirelerin, gününü kutladı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.