1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 125 GRAM 690 MG BONZAİ, 18 AY HAPİS
125 GRAM 690 MG BONZAİ, 18 AY HAPİS

125 GRAM 690 MG BONZAİ, 18 AY HAPİS

Yüklü miktarda uyuşturucu madde ile yakalanan Yılmaz Özbayrak, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cezalandırıldı

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2012 yılı temmuz ayında aracında yapılan aramada 41 paketten oluşan toplam 125 gram 690 miligram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde tespit edilen Dipkarpazlı Yılmaz Özbayrak’ı 18 ay hapis cezasına çarptırdı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Hasan Dağlı’dan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı üye Yargıç Hasan Dağlı okudu.
Yargıç Hasan Dağlı öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Cevat Rıza’nın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Yargıç Hasan Dağlı, sanığın 30 Haziran 2013 tarihinde Çamlık Büfe isimli işyerinde “Hasan” isimli bir şahıstan toplam 6 gram ağırlığında 2 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi 300 TL karşılığında aldığını söyledi.

Sanığın 2 paket uyuşturucudan bir paketini içtiğini anlatan Dağlı, sanığın daha sonra “Hasan” isimli şahsın aracılığıyla Korkuteli köyünde tanımadığı bir kişiden 450 Euro’ya 42 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde satın aldığını kaydetti.

Sanığın söz konusu uyuşturucuların 41 paketini “9 Evler” bölgesinde bir ağacın altına sakladığını belirten Dağlı, bir paketini de yanına aldığını bildirdi.

Sefa Köy’de kalan yabancı bir şahsın evinde yapılan aramada uyuşturucu madde tespit edildiğini söyleyen Hasan Dağlı, söz konusu şahsın uyuşturucu maddeyi daha önceden sanık Yılmaz Özbayrak’tan aldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Yargıç Hasan Dağlı Narkotik ekiplerinin 5 Temmuz 2013 tarihinde Gülseren Bölgesi’nde sanığı aracıyla birlikte tespit ettiğini ve araçta yapılan aramada toplam 125 gram 690 miligram ağırlığında 41 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde tespit ettiğini kaydetti.

Sanığın tutuklandığını bildiren Hasan Dağlı, sanığın soruşturma maksatlı 6 gün süre ile poliste tutuklu kaldığını ve benzeri sabıkası olmadığını söyledi.

Sanık avukatı Yunsal İlhan’ın mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlerden de özetle bahseden Dağlı, sanığın pişman olduğunun, geçirdiği kaza sonucu oluşan ağrıları nedeniyle ruhsal sorunlar yaşadığını aktardığının ve benzeri bir suçu bir kez daha işlemeyeceğine dair söz verdiğinin beyan edildiğini dile getirdi.

Sanığı oybirliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıklayan Yargıç Hasan Dağlı, sanığın işlediği uyuşturucu suçuna öngörülen cezanın 18 yıl hapislik cezası olduğunu bildirdi.

Uyuşturucu suçlarının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Hasan Dağlı, sanığın tasarruf ettiği miktarın gayet ağır bir miktar olduğunu ve sanığın menfaat etme gayesi içerisinde olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Yargıç Hasan Dağlı, sanığın polis yardımcı oluşunu hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirttikten sonra sanığı oybirliğiyle 18 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.