1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 13 ÇUVAL BULUNDU
13 ÇUVAL BULUNDU

13 ÇUVAL BULUNDU

Lefkoşa’da memur olarak çalıştığı postaneye gelen paketleri çaldığı ve 200 bin TL haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla tutuklanan Önder Ilgın’ın evinde arama yapıldı

A+A-

Suna ERDEN

Lefkoşa Merkez Postanesi ayrım bölümünde çalışan ve yurt dışından gelen paketleri çaldığı tespit edilerek tutuklanan Önder Ilgın hakkındaki soruşturma devam ediyor. Zanlı dün ek süre talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Evinde yapılan aramada içerisinde 200 bin TL değerinde eşyaların bulunduğu 13 PTT paketi bulunan zanlının çaldıklarının bir kısmını da başka yerlere sakladığı ortaya çıktı. Polis, yaptığı soruşturmada iki PTT paketi daha ele geçirirken, zanlı dün ek süre talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturma sürüyor

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Redif olayla ilgili bulguları aktardı. Redif, 2017 Eylül ayı ile 30 Nisan 2018 tarihleri arasında, Lefkoşa Merkez Postahane’de memur olarak çalışmakta olan Önder Ilgın’ın bahse konu zaman diliminde Ercan Havalimanına gelen 13 ayrı sarı renk PTT posta çuvalı içerisindeki, muhtelif elektronik eşya, cep telefonu ve aksesuarları, kol saati, bijuteri ve konfeksiyon malzemesi gibi yaklaşık 2 bin ayrı parçadan oluşan tahmini, 200 bin TL değerindeki eşyayı ve bunun yanı sıra bin adet mektubu Posta Dairesi’ne ve posta sahiplerine teslim etmeyerek çaldığını belirtti.

Polis memuru Hüseyin Redif, mahkemeden alınan arama emri ile 30 Nisan 2018 tarihinde 18.25 - 20.00 saatleri arasında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen arama emri gereğince zanlının Değirmenlikte evinde yapılan arama neticesinde 13 ayrı PTT çuvalı içerisindeki bahse konu eşyaların bulunup emare olarak alındığını anlattı.

Başka eşyalarda bulundu

Polis memuru Hüseyin Redif, zanlının çaldığı elektronik eşyaların bir kısmını Türkiye’de bir kısmını da KKTC’de satışını sağladığını ve bu satışlardan yaklaşık 4 bin TL para temin ettiğinin belirlendiğini söyledi. Polis, soruşturmanın geniş çaplı olduğunu, ayrıca zanlının ifadesi ile çalmış olduğu iki adet daha PPT çuvalının başka bir yerde bulunarak emare alındığını açıkladı. Polis memuru Hüseyin Redif, yine KKTC Posta Dairesi’ne ait Güvenlik kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Haber Kaynağı: Diyalog Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.