1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 13.GENÇ YETENEKLER KONSERİ
13.GENÇ YETENEKLER KONSERİ

13.GENÇ YETENEKLER KONSERİ

13. genç yetenekler konseri

A+A-

BRT 50’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 13’üncü Genç Yetenekler Konseri dün akşam gerçekleştirildi. 120 genç yetenek performans sergilemek üzere sahne aldı.

Konserde, klasik batı müziğinin en ünlü eserleri yanında Kıbrıs Halk dansları müziklerinden de örnekler sunuldu

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde 23 ve 24 Aralık Salı günü ise “50. Yılında BRT ve Yayıncılığın Geleceği konulu” sempozyum düzenlenecek.

Sayıştay salonunda saat 09.30’da başlayacak sempozyumun açılışında sırasıyla BRT Müdürü Mete Tümerkan, KIBATEK Vakfı Başkanı İsmail Bozkur, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşma yapacak…

Ardından ise oturumlara geçilecek. Ali Nezim ve Eralp Adanır’ın başkanlığını yapacağı 1’inci oturumda, Ahmet Atamsoy, “Bayrak Radyosu’nun Kuruluşu Ve Öncesi”; Fuat Veziroğlu, “BRT’nin Kuruluş İradesindeki Amaç ve Felsefe” Süleyman Ergüçlü, “BRT ve Kıbrıs’ın Sesi Radyosu Anamur Anıları”;  Erdoğan Naim “Anılar”, Zeki Akçam “23 Aralık 1963 – 2 Ocak 1964 Tarihleri Arasında Bayrak Radyosu Tarafından Halkın Sesi’nde Yayımlanan Bülten ve Beyanatların İncelenmesi” konularında sunum yapacak.

İsmet Özgüren ve Zeki Akçam başkanlığındaki 2’inci oturumda ise, Hüseyin Çobanoğlu; “Bilinmeyen Yönleriyle BRT”; Erdinç Gündüz “Bayrak Radyosu Anılar – 1964 – 1966 Notları”; Hüseyin Kanatlı “Nostaljik Anılar”; Mustafa Akalın  “Varoluş Mücadelemizin Sembolü Bayrak Radyosu” konularını irdeleyecek.

Sempozyum, 24 Aralık Salı günü de devam edecek.

Salı günü saat 09.30’da yapılacak Ulvi Keser ve Bahire Efe Özad’ın yöneteceği 3’üncü oturumda Oğuz Karakartal ve Hüseyin Ezilmez "Edebiyat-Radyo İlişkisi ve Kıbrıs Türk Radyo Oyunları Kitapları Üzerine"; Ali Nesim “BRT’de İz Bırakanlar İle Yapılan Söyleşilerden Bir Derleme”;  Emin Onuş “Özker Yaşın Ve Bayrak Radyosu”; Bülent Fevzioğlu “Bayrak Gönderinde Sancak Radyoları” konularında sunum gerçekleştirilecek.

Başkanlığını, Emel Kaya Gözlü ve Emin Onuş’un yapacağı 4’üncü oturumda da, Ulvi Keser ve İltaç Aslım “Kıbrıs Türk Mücadele Tarihinde Anamur Ve Anamur Radyosuna Kesitsel Bir Bakış” Hüseyin Ezilmez “Gülgün Serdar’ın Kitaplarındaki Televizyon Programları Üzerine Bir İnceleme” Tufan ERHÜRMAN “BRT’nin Meclis Yayınları” Bahire Efe Özad ve Metin Ersoy “BRTK Yayınlarının İçerik Analizi” isimli sunumlar yapacak.

Salı günü ayrıca Panel düzenlenecek.

İsmail Bozkurt’un yöneticiliğini yapacağı panele konuşmacı olarak, Mustafa Tosun, Ergün Olgun, Gürdal Hüdaoğlu ve Metin Ersoy katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.