1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 KİŞİNİN TUTUKLANDIĞI OLAYDA SON GELİŞME!
14 KİŞİNİN TUTUKLANDIĞI OLAYDA SON GELİŞME!

14 KİŞİNİN TUTUKLANDIĞI OLAYDA SON GELİŞME!

14 kişi geniş güvenlik önlemleriyle bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak! Zabit Route Off Licence isimli iş yerinin kurşunlanma olayında kullanılan tabanca bakın kimin evinden çıktı;

A+A-

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nin,  “Zabit Route Off Licence” isimli işyerinin kurşunlanması, ocak ve şubat aylarında ise 3 otomobilin yakılarak hasara uğratılmasıyla ilgili olarak gizli yürüttüğü soruşturma sonrasında yaptığı operasyonlarda 14 kişinin tutuklanması kamuoyunda büyük ilgi uyandırırken, gözaltına alınanlardan biri olan Murat Güvener’in Dikmen’deki evinde polis ekiplerinin yaptığı aramada bulunan Browning marka 9 milimetre çapındaki tabancanın olayda kullanıldığı kesin olarak anlaşıldı.

Operasyonlar çerçevesinde,  zanlı Murat Güvenir’in evinde yapılan polis aramasında, bir adet 9 mm çapında

tabanca, ayrıca bir pompalı tüfek, bir adet kuru sıkı MP5, bir av tüfeği, av tüfeğine ait bir dipçik ve el kundağı, çok sayıda av tüfeği fişeği, bir kuru sıkı makineli tabanca, iki kuru sıkı tabanca ve bir hava tüfeği bulunmuştu.

“Zabit Route Off Licence” isimli işyerinin kurşunlanması sırasında Romanya uyruklu Virellonut Stocia isimli zanlının kullandığına inanılan tabancanın, Güvenir’in evinde bulunan 9 milimetre çapında Browning marka tabancanın olduğu, balistik inceleme sonrası kesinlik kazandı.

Polis Genel Müdürlüğü’nde yapılan balistik incelemenin ardından çıkan sonuç Basın Subaylığı tarafından açıklandı.
Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar

KKTC’de büyük tepki ilgi uyandıran bu başarılı operasyonlar sonrası gözaltına alınan, zanlı 1 Emin Özbeyit,

zanlı 2 Ş. Aykut Tuyku, zanlı 3 Ali Öncüer, zanlı 4 Ahmet Çamır, zanlı 5 Virellonut Stocia, zanlı 6 Alparslan Nerkiz, zanlı 7 Osman Yücel, zanlı 8 Ramadan Özsütcüoğlu, zanlı 9 Serkan Ongan, zanlı 10 Murat Güvener, zanlı 11 Gürel Tanısay, zanlı 12 Turgay Tukyu, zanlı 13 Bahar Tukyu ve zanlı 14 Seren Özbeyit’in, bugün yine geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.