1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 MART TIP HAFTASI ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLADI
14 MART TIP HAFTASI ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLADI

14 MART TIP HAFTASI ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLADI

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin düzenlediği (KTTB) 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri, Tenis Karşılaşması final maçlarıyla bugün başladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin düzenlediği (KTTB) 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri, Tenis Karşılaşması final maçlarıyla bugün başladı.

KTTB yetkilileri bugün Dereboyu’ndaki Cafe Aşkı’nda basın toplantısı düzenleyerek Tıp Haftası boyunca düzenleyecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi ve Tıp Haftası’nın önemine değindi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim, 8 Mart olması nedeniyle ilk önce kadınlarının gününü kutlayarak, bugünün kutlanacak değil, sorunların ve yaşanan şiddetin gündeme gelmesi için fırsat olduğunu söyledi.

Hekimlerin Tıp Haftası’nı çok özel bir olay olarak algıladığını ve çeşitli etkinliklerle kutladığını söyleyen Besim, “Sadece kutlamaz sorunları masaya yatırarak çözüm de arar” dedi.

Besim, bu yıl da Tıp Haftası’nı yoğun bir programla geçireceklerini belirterek, programlarında bugün tenis maçı yarın sabah da bisiklet turu olduğunu belirtti.

Tıp Haftası’nın açılışını pazartesi saat 10.00’da KTTB’de gerçekleştirecekleri basın toplantısıyla yapacaklarını ifade eden Besim, Salı günü Sağlık Hukuku başlıklı panel ve Çarşamba akşamı da Aşk ve Barış temalı şiir dinletisi düzenleyeceklerini söyledi.

Besim, Cuma sabahı saat 10.00’da  Tabipler Birliği’nde düzenlenecek etkinlikte meslekte 50. ve  25. yıllarını dolduran hekimlere plaket takdimi yapılacağını, Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin açılacağını, akşam ise saat 19.30’da Tıp’ta Profesyonalizm konferansı yapılacağını belirtti.

Geleneksel Tıp Balosu ise 15 Mart Cumartesi gecesi saat 20.00’de Golden Tulip Otel’de yapılacak.

Programın okunmasının ardından Tabipler Odası Başkanı Cemal Mert ve Diş tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak da Tıp Haftası’nın sorunların değerlendirilmesi ve çözüm yolları aranması açısından önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.