1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 16, 17 VE 18 YAŞINDAKİ 3 GENÇ MAHKEMEYE ÇIKARILDI!
16, 17 VE 18 YAŞINDAKİ 3 GENÇ MAHKEMEYE ÇIKARILDI!

16, 17 VE 18 YAŞINDAKİ 3 GENÇ MAHKEMEYE ÇIKARILDI!

Çocuk yaştaki üç genç...

A+A-

İçki çaldıkları gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan ve haklarında üç günlük tutukluluk emri alınan yaşları 16, 17 ve 18 olan üç genç, teminat duruşmasına çıkarıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da Mehmet Özkil’e ait Snake of Licance isimli işyerine, iki farklı tarihte giren ve 46 şişe votka çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan çocuk yaştaki üç genç, teminat duruşmasına çıkarıldı ancak şartları yerine getiremeyip cezaevine gitti.

“Sirkat” suçlamasıyla gözaltına alınan gençler, dün teminat duruşmasına çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan Polis Memuru Seyit Gözügüzel’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gözügüzel, T. Y. (E-17), M. Y. (E-18) ve H. İ. Ö.’nün (E-16), mart ayı içinde, iki farklı tarihte, Mehmet Özkil’e ait Snake of Licance isimli işyerine girip 46 şişe votkayı sirkat etmekten methaldar olduklarını kaydetti.

Polis Memuru Seyit Gözügüzel, zanlılar T. Y. ve H. İ. Ö.’nün, Temmuz 2016 tarihinde, birlikte sirkat suçu işlediklerini ve yargılandıklarını, zanlı M. Y.’nin ise sadece trafik suçu olduğunu belirtti.

Gözügüzel, turist statüsündeki zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı İlhan Damdelen, zanlıların çocuk olduğundan cezaevi talebi olmadığını belirtti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların davalarında hazır olmalarını sağlamak için yurtdışı çıkışlarını yasaklayarak, birer kefilin 10 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamaları ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Reynar, zanlıların teminat şartlarını yerine getirememeleri halinde bir ayı aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmalarına karar verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.