1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 16 BELEDİYEDE SEÇİME, TEK ADAYLA GİRECEKLER
16 BELEDİYEDE SEÇİME, TEK ADAYLA GİRECEKLER

16 BELEDİYEDE SEÇİME, TEK ADAYLA GİRECEKLER

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP), yerel seçimlerde yapacakları güç birliği çerçevesinde, Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne başta olmak üzere 16 belediyede tek aday çıkaracaklarını açıkladı.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP), yerel seçimlerde yapacakları güç birliği çerçevesinde, Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne başta olmak üzere 16 belediyede tek aday çıkaracaklarını açıkladı.

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Serdar Denktaş ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda yapılan açıklamaya göre UBP ve DP-UG, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Alayköy, Gönyeli, Değirmenlik, Çatalköy, Esentepe, Dikmen, Beyarmudu, Geçitkale, Yeniboğaziçi, Büyükkonuk, Erenköy, Dipkarpaz ve İnönü belediyelerinde tek adayla seçime girecek.

DENKTAŞ: “BU GÜÇ BİRLİĞİ ASLA BİR CEPHELEŞME DEĞİLDİR”

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Serdar Denktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, 28 belediyenin 16’sında ortak aday çıkaracaklarını ifade etti.

“Bu güç birliği asla bir cepheleşme değildir. İnsan odaklı bir yaklaşımımız var ve halkımızın tümünün kucaklanacağı bir anlayışla bu seçimlerden çıkmak istiyoruz” diyen Denktaş, belediyelerin vatandaşla her an birlikte olduğunun bilincinde olduklarını ve sadece çöp toplayıp asfalt yapmanın ötesine geçebilecek bir anlayışa sahip olduklarını belirtti.

ÖZGÜRGÜN: “AMAÇ ÜLKEYE HİZMET”

İki partinin yapacağı güç birliği konusunda bilgi veren UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, amaçlarının ülkeye hizmet olduğunu ve güç birliğinin, tabanların talepleri doğrultusunda şekillendiğini anlattı.

Tek aday çıkarılacak belediyeleri sıralayan Özgürgün, geriye kalan belediyelerde de “gerek yarışarak gerekse de yeni mutabakatlarla” hareket edileceğini anlattı.

Özgürgün, ilerleyen dönemde daha çok bölge için ortak aday çıkarma kararı alınabileceğini ifade etti.

SORULAR

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgürgün ve Denktaş, ortak aday isimlerinin henüz belirlenmediğini açıkladılar.

Hüseyin Özgürgün, bugün bir gazetede yer alan, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’ndan federasyon başkanlığını bırakmasını yönünde talepte bulunulduğu iddiasıyla ilgili sorulan bir soru üzerine, böyle bir talebin söz konusu olmadığını söyledi.

Denktaş, parti üyelerinin bağımsız aday olması halinde izlenecek yolla ilgili sorulan bir soru üzerine, kişilerin özgür iradesini kısıtlamalarının söz konusu olmadığını ancak parti kararlarına uymayarak bağımsız aday olacak üyelerin, parti disiplin kuruluna sevk edileceğini açıkladı.

Özgürgün de parti kararına uymayan parti üyeleriyle ilgili disiplin soruşturması açacaklarını anlattı.

Bir soru üzerine, herhangi bir kadın kotası belirlenmediğini dile getiren Denktaş, “Diyelim ki kadın kotası koydunuz, ama kadın aday yok, ne yapacağız?” diye sordu.

Denktaş, adayların partilere göre dağılımıyla ilgili sorulan bir soru üzerine de, “Muhtemel adayları ortaya koyduktan sonra kazanabileceğine ve daha iyi hizmet verebileceğine inandığımız kim varsa o bizim adayımızdır. UBP’nin veya adayı DP’nin adayı değildir” dedi.

Denktaş ve Özgürgün, seçimi kazanan belediye başkanının o belediyenin hangi partiye yazılacağına karar verebileceğini belirttiler. Özgürgün “Hedef seçim sonrasında da işbirliğidir” dedi.

UBP ve DP-UG’nin güç birliği yaparken, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) gücünü yok etmeyi amaçlayıp amaçlamadığı sorusu üzerine Serdar Denktaş, “Böyle bir imkân var mı?” diye sordu ve hedeflerinin halka daha iyi hizmet vermek olduğunu belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.