1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ....
16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ....

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ....

Sağlık Bakanlığı, çeşitli şekillerde ortaya çıkan yetersiz beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarının toplumlara maliyetinin çok yüksek olduğunu vurguladı.

A+A-

“TÜKETİCİ SAĞLIĞI ÖN PLANDA TUTULARAK, BÜYÜK BİR HASSASİYETLE  ÇALIŞILMAKTA”

Sağlık Bakanlığı, çeşitli şekillerde ortaya çıkan yetersiz beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarının toplumlara maliyetinin çok yüksek olduğunu vurguladı.

Bakanlık, dünyada 5 yaşın altındaki her 4 çocuktan birinin yeterli düzeyde gelişememekte olduğuna ve yetersiz beslenen 165 milyon çocuğun bedensel potansiyellerine hiçbir zaman erişemeyeceklerine dikkat çekti
Sağlık Bakanlığı, bu yıl,  “gıda güvencesi ve beslenme için sürdürülebilir gıda sistemleri” ana temasıyla kutlanacak olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakanlık mesajında, dünyada yaklaşık 2 milyar insanın sağlıklı olmak için gerekli olan vitamin ve mineralleri alamamakta olduğu; aşırı kilolu 1,5 milyar insanın başta koroner kalp hastalığı diyabet ve çeşitli sağlık sorunları yaşadığı  ifade edildi.

Mesajda, Sağlık Bakanlığı’nın ülkede gıda güvenliğinin sağlanması ve sürdürülmesi konusunda, her zaman  tüketici sağlığını ön planda tutarak, büyük bir hassasiyetle  çalışmakta olunduğu vurgulandı.

8 MÜHENDİS 19 MÜFETTİŞ

Mesajda , Sağlık Bakanlığı’nın üzerine düşen görevleri bünyesinde bulunan 8 gıda mühendisi ve tüm bölgelerde aktif olarak görev alan 19 Sıhhiye Müfettişi yardımıyla en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığının altı çizildi.

YASA VE TÜZÜKLERDEN YARARLANILIYOR

Bakanlık mesajında, ithal ve yerli üretim gıdaların gıda güvenliği denetiminde ilgili yasa ve tüzükler ile  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü  (FAO) ile Dünya Sağlık örgütü (WHO), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mevzuatlarından yararlanıldığı kaydedildi.

Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda ile içme suyu tüketmesini sağlamak için sürekli denetim ve kontrollerin yapıldığının ifade edildiği açıklamada,  denetim ve kontrollerde insan sağlığına ve yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan ürünlerin ithalatına, üretilmesine ve satılmasına izin verilmediği ayrıca, bu işyerlerinin de Bakanlık tarafından kapatıldığı belirtildi.

AB UYUM YASA ÇALIŞMALARI

Sağlık Bakanlığı’nın, AB uyum çalışmaları çerçevesinde “Genel Gıda ve Yem Yasası”, “Katkı Maddeleri Tüzüğü”, “Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar Tüzüğü” ile “Gıda Maddelerinde Bulaşanlar Tüzüğü” çalışmalarını yürütmekte olduğu belirtilen açıklamada, Genel Gıda ve Yem Yasası’nın tamamlandığı, tüzük çalışmalarının da devam ettiğine değinildi.

Ayrıca, “Ambalajlanmış Kaynak ve İçme Suyu Yasası’nda” öngörülen 16 tüzükten 10 tanesinin tamamlanmış olduğu da ifade edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.