1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 17'SİNDE SUÇÜSTÜ...
17'SİNDE SUÇÜSTÜ...

17'SİNDE SUÇÜSTÜ...

17 yaşındaki çocuk cezaevine girdi!

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Haziran ayında 1 gram 500 miligram bonzai ile suçüstü Ş.G ve Cem Derviş Doğu hakkındaki kararını dün açıkladı. Mahkeme “Uyuşturucu alma verme" ve "tasarruf”  suçundan yargılanan sanıkları toplam 7 ay hapislik cezasına mahkum etti.

Lefkoşa’da “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Verme” ve “Tasarruf” suçlarından yarılanan 17 yaşındaki Ş.G ile Cem Derviş Doğu hakkındaki karar dün açıklandı. Uyuşturucu madde alan 17 yaşındaki Ş.G 1 ay, uyuşturucu madde verme ve tasarruf suçundan yargılanan Cem Derviş Doğu 6 ay hapse mahkum edildi.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.

Suçüstü yakalanmıştı 

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıkların uyuşturucu suçunu geçtiğimiz  haziran  ayında  işlediğini anlattı. Melek Esendağlı, sanık Ş.G'in Cem Derviş Doğu'dan parasını sonra ödemek şartı ile almış olduğu 1 gram bonzai uyuşturucu madde ile Surlariçinde devriye gezen polis ekipleri tarafından şüpheli hareketleri üzerine, görevli polis ekipleri tarafından yakalandığını söyledi.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıklara  ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu “Uyuşturucu alma verme" ve "tasarruf”  suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Esendağlı, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. 

Sanık Cem Derviş Doğu'nun   “Uyuşturucu alma”, “Verme" ve "Tasarruf" suçlarından benzer sabıkası daha olduğuna dikkati çeken Esendağlı,  yargılanarak para  cezası aldığını da anımsattı.

“En adil olan hürriyetini bağlayıcı ceza”

Lefkoşa Ağır Ceza'da Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından okunan kararda sanıkların  yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Esendağlı, mahkeme heyeti 17 yaşındaki Ş.G.'i 1,  Cem Derviş Doğu'yu ise 6 ay  hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.