1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 19 YAŞINDAKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
19 YAŞINDAKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

19 YAŞINDAKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

A+A-

Lefkoşa’da ticari taksinin çarptığı 19 yaşındaki yaya Muhammed Yusuf Ergündüz, kafasına aldığı darbe sonucu ağır yaralandı

Onur ULAĞ
Başkent Lefkoşa’nın Küçükkaymaklı bölgesinde dün gece yolu yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan 19 yaşındaki Muhammed Yusuf Ergündüz’e TJB 485 plakalı ticari taksi çarptı.
Çarpma sonucu yol içerisine savrulan ve kanlar içerisinde kalan Ergündüz, olay yerine çağrılan ambulansla yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede gerekli tetkikleri yapılan ve başından ağır yaralandığı öğrenilen Ergündüz’ün hayati tehlikesi bulunuyor.
Polisten alınan bilgiye göre kaza, Lefkoşa’nın Küçükkaymaklı bölgesindeki Şehit Mustafa Russo Caddesinde dün gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Lemar Alış Veriş Merkezi’ne doğru yaya olarak yolu geçmeye çalışan Ergündüz’e, o esnada şehir içine doğru süratli bir şekilde seyrettiği öne sürülen Rıfat Gözübüyük yönetimindeki TJB 485 plakalı taksi araç çarptı. Çarpmanın etkisi ile aracın ön camına doğru savrulan ve ardından yere düşerek sürüklenen Ergündüz ağır yaralandı.

Arkadaşları şoföre tepki gösterdi
Ergündüz kaza mahalline çağrılan ambulansla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede gerekli tetkikleri yapılan Ergündüz, yoğun bakım ünitesine alındı.
Öte yandan kazaya tanık olan vatandaşlar ile Ergündüz’ün arkadaşları süratli ve dikkatsiz sürdüğü gerekçesiyle taksi sürücüsü Rıfat Gözübüyük’e tepki gösterdi.
Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından sürücünün taksisini bırakıp kaçtığı ve polise sığındığı öğrenildi. Sürücü gözaltına alınırken, yaralı olan Ergündüz’ün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Caddede önlem alınmalı
Kazadan sonra olay yerine toplanan vatandaşlar, Lefkoşa’nın en işlek caddelerinden birisi olan olay yerinde her gün birçok kaza atlatıldığını söyledi. Özellikle Kuzey Kıbrıs’a eğitim için gelen üniversite öğrencilerinin bölgede yoğun olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Bu caddede sürücüler süratli araç kullanıyor. Buna bir de ülkeye gelen öğrencilerin yolu karşıdan karşıya geçerken trafiğin ters olmasından dolayı yanlış tarafa bakara yola devam etmeleri kazayı kaçınılmaz kılıyor. Bu caddede mutlaka önlem alınmalı” dedi.

Dün akşam aracın çarptığı 19 yaşındaki Muhammet Yusuf Ergünüuz bu sabah 05.20’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Polisin tahkikatı sürüyor

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.