1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 1939 Yılında Zorunlu Olarak Göç Ettirilen Kadının Evini 70 Yıl Sonra ..
1939 Yılında Zorunlu Olarak Göç Ettirilen Kadının Evini 70 Yıl Sonra ..

1939 Yılında Zorunlu Olarak Göç Ettirilen Kadının Evini 70 Yıl Sonra ..

1939 Yılında Zorunlu Olarak Göç Ettirilen Kadının Evini 70 Yıl Sonra Görüntülediler. Bakın İçinden Neler Çıktı.

A+A-

70 yıl önce terkedilmiş ve o zamandan bu yana kimsenin girmediği evin kapısından girince evin yıkık dökük ve tozlu olmasını beklersiniz Bir açık artırma görevlisi 1939 yılında terkedilmiş Paris'in göbeğinde gizli kalmış evin kapısını açınca gördüklerine inanamadı. Adam evin içerisinde çok ama çok değerli bir şey buldu.

1939 yılında 2. Dünya Savaşı patlak verdiğinde, 23 yaşındaki Madame de Florian, evinin yer aldığı Paris’in kalbinden zorla göç ettirildi. Kapısına kilit vuran kadın Almanlar’dan kaçmak için güneye doğru yola koyuldu.

1-020.png

Evin kirasını yıllar boyu ödemeye devam etse yıllar önce kaçtığı evine hiç geri dönemed. 2010 yılında 91 yaşındayken vefat etti.

Vefat ettikten hemen sonra mirascıları Paris’te bir evinin olduğunu öğrendiler. Hemen açık artırma yetkilileriyle görüşerek evin değerini biçtirdiler.

2-659.jpg

Görevliler evi incelemeye geldiklerinde gözlerine inanamadılar. Eve tam 70 yıldır kimse girmemişti. Eve girdiklerinde her şeyin tozla kaplı olduğunu gördüler. 1900’lerden kalma mobilyalar ve çok eski ancak kaliteli porselenlerle döşenmiş mutfak tam anlamıyla nefes kesiciydi.

Bu deneyimlerini “Uyuyan güzelin sarayında keşif” olarak adlandırdılar.

Değerli tablolar duvarlardan indirilmiş ve sanki bir yere götürüleceklermiş gibi masanın kenarına koyulmuşlardı.

4-005.png

Eskimiş ama yine de gösterişinden hiçbir şey kaybetmemiş makyaj masası sahibini dört gözle bekliyor görüntüsündeydi.

5-002.png

Evin bir köşesinde biblolar vardı. Yine Mickey Mouse’un oyuncak bebeğine de rastlandı.

6-001.png

Geride kalan en önemli eşya ise pembe elbise giymiş bir kadının tablosuydu. Sonradan öğrenildiği kadarıyla tablo evin sahibi olan kadının anneannesine aitmiş. Yapılan uzun soluklu araştırmalar sonucu tablonun La Belle Époque Dönemi (1880’lerde Fransa’da yaşanan güzelliğin, kadın figürlerinin ve kadın güzelliğininin öne çıkarılmasından dolayı bu ismi alan dönem)’nin en önemli ressamlarından olan Giovanni Boldini’ye ait olduğu anlaşıldı.

7-001.png

1888 yılı imzalı tablonun anneannenin eline 24 yaşındayken geçtiği sanılıyor. Tablo açık artırmada 9 milyon TL’ye satıldı.

1939 yılında zorla göç ettirilen kadının hiç kullanmadığı ve gitmediği bir evin kirasını ödemeye neden devam ettiği ise gizemini koruyor.

Bilinen tek şey evin gizemini ilk kez öğrenen kişilerin suratındaki şaşkınlık.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.